Πώς να αφαιρέσετε τους ενοχλητικούς λεκέδες αποσμητικού από τα μπλουζάκια σας

Τίποτα δεν καταστρέφει την εμφάνιση των ρούχων πολύ περισσότερο από τους λεκέδες αποσμητικού κάτω από τα μπράτσα.

Δυστυχώς, οι λεκέδες προκαλούνται από τη συσσώρευση αποσμητικού στο ύφασμα και την αντίδραση μεταξύ των αντιιδρωτικών συστατικών και του ιδρώτα. Είτε πρόκειται για μια δύσκαμπτη, αποχρωματισμένη περιοχή σε χρωματιστά μπλουζάκια είτε για κίτρινους λεκέδες στις μασχάλες σε λευκά ρούχα, εάν αντιληφθείτε το πρόβλημα αρκετά νωρίς, μπορείτε να αφαιρέσετε λεκέδες αποσμητικού από ρούχα που πλένονται.

9 τρόποι για να λευκαίνουν τα ρούχα χωρίς χλωρίνη
Τι θα χρειαστείτε

Νάιλον βούρτσα απολέπισης με μαλακές τρίχες
Πλυντήριο
Μικρό μπόλ
Λαστιχένια γάντια
Μεζούρα και κουτάλια
Υλικά
Μαγειρική σόδα
Αποσταγμένο λευκό ξύδι
Υπεροξείδιο του υδρογόνου
Απορρυπαντικό ρούχων βαρέως τύπου


Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες αποσμητικού από χρωματιστά ρούχα

Η συσσώρευση αποσμητικού και ρύπανσης στο σώμα θα προκαλέσει τελικά αποχρωματισμό και παγιδευμένη οσμή στις μασχάλες των χρωματιστών ρούχων. Όταν βλέπετε τους λεκέδες, βασιστείτε σε αποσταγμένο λευκό ξύδι , μια βούρτσα καθαρισμού με μαλακές τρίχες (μια παλιά οδοντόβουρτσα λειτουργεί τέλεια) και μια προδιαβροχή για να αφαιρέσετε τους λεκέδες.

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα ξιδιού για να τρίψετε λεκέδες αποσμητικού
Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας αποσταγμένο λευκό ξύδι και δύο κουταλιές της σούπας δροσερό νερό σε ένα μικρό μπολ ή μεζούρα. Αυτό θα είναι αρκετό για να περιποιηθείτε ένα πουκάμισο. Τοποθετήστε το πουκάμισο επίπεδη και μέσα προς τα έξω σε μια πετσέτα και βυθίστε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες ή μια παλιά οδοντόβουρτσα στο διάλυμα. Τρίψτε καλά τις εσωτερικές μασχάλες του πουκάμισου.

Προβρέξτε τα λεκιασμένα ρούχα
Αφού επεξεργαστείτε κάθε πουκάμισο ή τοπ, γεμίστε έναν νεροχύτη ή μια μεγάλη πλαστική μπανιέρα με δροσερό νερό και προσθέστε ένα φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι. Προσθέστε τα λερωμένα ρούχα και αφήστε τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Πλύντε τα ρούχα
Μετά το μούσκεμα, πλύντε τα ρούχα όπως προτείνεται στην ετικέτα φροντίδας χρησιμοποιώντας ένα απορρυπαντικό βαρέως τύπου που περιέχει αρκετά ένζυμα για να διασπαστεί πλήρως και να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα αποσμητικού.

Ενώ πολλά ρούχα μπορούν να φορεθούν πολλές φορές πριν από το πλύσιμο, εάν ιδρώνετε πολύ και χρησιμοποιείτε πολλά κέρινα αποσμητικά, είναι καλύτερο να πλένετε τα πουκάμισα και τα μπλουζάκια μετά από κάθε φορά που φοράτε. Αυτό εμποδίζει το αποσμητικό και τα υπολείμματα ρύπων του σώματος να ενσωματωθούν πολύ στις ίνες.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες αποσμητικού και κιτρίνισμα από λευκά ρούχα
Στα λευκά υφάσματα, ο συνδυασμός αποσμητικού και χώματος σώματος θα κάνει τελικά τις μασχάλες να κιτρινίσουν ή να γκριζάρουν. Όσο πιο γρήγορα συλλάβετε και αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, τόσο πιο πιθανό είναι να αντιστρέψετε τη ζημιά.

Εάν βλέπετε την αρχή του κιτρινίσματος της μασχάλης την ημέρα του πλυσίματος, αλλά δεν έχετε χρόνο να περιποιηθείτε τους λεκέδες, μην βάζετε τα ρούχα στο στεγνωτήριο μετά το πλύσιμο. Στεγνώστε τα ρούχα με γραμμή , επειδή η θερμότητα του στεγνωτηρίου κάνει αυτούς τους λεκέδες πιο δύσκολο να αφαιρεθούν.


Για να περιποιηθείτε ένα λευκό ρούχο, ανακατέψτε το ένα τέταρτο φλιτζάνι μαγειρική σόδα, υπεροξείδιο του υδρογόνου και δροσερό νερό σε ένα μικρό μπολ.

Προεπεξεργαστείτε και τρίψτε τους λεκέδες
Τοποθετήστε το πουκάμισο επίπεδα και μέσα προς τα έξω σε μια λευκή πετσέτα (το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να αφήσει λευκαντικά σημεία σε χρωματιστές πετσέτες). Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα ή μια βούρτσα με μαλακές τρίχες για να εφαρμόσετε το μείγμα στους λεκέδες αποσμητικού στο εσωτερικό του ρούχου. Τρίψτε καλά την περιοχή και αφήστε το διάλυμα να δράσει για 30 λεπτά.


Πλύνετε τα ρούχα με απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων βαρέως τύπου στην πιο ζεστή ρύθμιση νερού που είναι ασφαλής για τα υφάσματα. Εάν παραμένουν ίχνη κίτρινου ή γκρι μετά το πλύσιμο, επαναλάβετε τα βήματα.
Πώς να αφαιρέσετε γρήγορα τους λεκέδες από αποσμητικό από τα μαύρα πουκάμισα
Εάν οι μαύρες ή σκούρες μπλούζες σας έχουν αποσμητικές ραβδώσεις στο εξωτερικό, χρησιμοποιήστε μία από αυτές τις συμβουλές για να απαλλαγείτε από τις «ρίγες ζέβρας»:

Πάρτε ένα κομμάτι αφρώδους καουτσούκ από μια κρεμάστρα και τρίψτε τις ραβδώσεις του αποσμητικού.
Όταν δεν έχετε τίποτα άλλο στο χέρι, πιάστε το πουκάμισο και τρίψτε γρήγορα το ύφασμα μεταξύ του για να χαλαρώσετε τα υπολείμματα του αποσμητικού. Στη συνέχεια, βουρτσίστε το.
Πώς να αποτρέψετε τους λεκέδες από αποσμητικό
Πάντα αφήνετε το αποσμητικό σας να στεγνώσει τελείως πριν φορέσετε τα ρούχα σας. Μια έκρηξη ζεστού αέρα από το στεγνωτήρα μαλλιών μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία.
Αλλάξτε σε ένα αποσμητικό χωρίς αλουμίνιο . Το αλουμίνιο είναι το αποσμητικό συστατικό που προκαλεί τους περισσότερους λεκέδες.
Αποφύγετε την εφαρμογή πολύ αποσμητικού. Εάν δεν λειτουργεί και πιστεύετε ότι είναι καλύτερο να κάνετε περισσότερα, δοκιμάστε να αλλάξετε μάρκες.
Αλλάξτε από ένα στερεό λευκό προϊόν σε μια διαφανή φόρμουλα αποσμητικού γέλης ή αεροζόλ.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί