Πώς να αφαιρέσετε εύκολα το μακιγιάζ από τα ρούχα σας

Οι ίδιες φόρμουλες που βοηθούν στη δημιουργία μιας μακράς διάρκειας εμφάνισης μακιγιάζ μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε κάποιους ενοχλητικούς λεκέδες στα ρούχα.

Το υγρό και πούδρα foundation , η μάσκαρα, το κραγιόν, το ρουζ και άλλα περιέχουν έλαια και βαφές που μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν από τα υφάσματα, εκτός αν γνωρίζετε τα σωστά προϊόντα και βήματα για την αντιμετώπιση των λεκέδων. Παρακάτω, θα σας καθοδηγήσουμε σε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ από τα ρούχα.

Τα παρακάτω βήματα λειτουργούν καλά για όλα τα υφάσματα που πλένονται. Εάν το μακιγιάζ καταλήγει σε ένα ρούχο μόνο για στεγνό καθάρισμα, θα πρέπει να ακολουθήσετε ελαφρώς διαφορετικά βήματα. Ξεκινήστε αφαιρώντας τυχόν υγρά στερεά με την άκρη μιας παλιάς πιστωτικής κάρτας ή φυσήξτε τις χαλαρές σκόνες με δροσερό αέρα από ένα πιστολάκι μαλλιών. Αλλά όχι τρίψιμο! Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στο αγαπημένο σας στεγνοκαθαριστήριο το συντομότερο δυνατό για να αντιμετωπίσετε τον λεκέ.

Τι θα χρειαστείτε

Κουτάλι, μαχαίρι βουτύρου ή παλιά πιστωτική κάρτα
Ρολό με κολλώδες χνούδι ή πιστολάκι μαλλιών
Υλικά
Απορρυπαντικό ρούχων βαρέως τύπου
Σπρέι αφαίρεσης λεκέδων
Υγρό πιάτων
Λευκαντικό με βάση το οξυγόνο

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες του foundation από τα ρούχα
Αφαιρέστε την περίσσεια χωρίς τρίψιμο
Για υγρό foundation ή concealer, αντισταθείτε στην επιθυμία να το σκουπίσετε από το ύφασμα. Το τρίψιμο θα ωθήσει μόνο τον λεκέ πιο βαθιά στις ίνες του υφάσματος. Χρησιμοποιήστε την άκρη ενός κουταλιού, ενός μαχαιριού βουτύρου ή μιας παλιάς πιστωτικής κάρτας για να αφαιρέσετε την περίσσεια από την επιφάνεια των ρούχων.
Για τα foundation σε σκόνη, πιάστε ένα στεγνωτήρα μαλλιών σε χαμηλή φωτιά και φυσήξτε τους κόκκους της πούδρας από το ύφασμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν κολλώδη κύλινδρο ή ταινία για να μαζέψετε τη σκόνη.
Προεπεξεργαστείτε τον λεκέ
Εφαρμόστε μια ταμπόντα απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων βαρέως τύπου, υγρό πιάτων ή αφαίρεση λεκέδων ρούχων στη λεκιασμένη περιοχή.
Τρίψτε το καθαριστικό στο ύφασμα με τα δάχτυλά σας.
Αφήστε το στην άκρη για τουλάχιστον 10-15 λεπτά για να αφήσετε το καθαριστικό να αρχίσει να σπάει τον δεσμό μεταξύ του υφάσματος και του λεκέ.
Κρατήστε τη λεκιασμένη περιοχή από μέσα προς τα έξω με θέα σε ένα τρεχούμενο ρεύμα ζεστού νερού για να ξεπλύνετε τον λεκέ από την πλάτη.
Πλύνετε το ρούχο
Ελέγξτε την ετικέτα φροντίδας και πλύνετε το ρούχο με το πιο ζεστό νερό που συνιστάται για το ύφασμα.
Χρησιμοποιήστε το κανονικό σας απορρυπαντικό και ελέγξτε για τυχόν λεκέδες που έχουν απομείνει πριν πετάξετε τα ρούχα στο στεγνωτήριο. Εάν ο λεκές εξακολουθεί να είναι ορατός, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.
Βγάλτε σκληρούς λεκέδες από μακιγιάζ
Εάν ο λεκές δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα, πέρασε από το στεγνωτήριο πριν υποβληθεί σε επεξεργασία ή απλώς δεν αφαιρέθηκε στον πρώτο γύρο καθαρισμού, θα χρειαστεί επιπλέον επεξεργασία.

Ανακατέψτε ένα διάλυμα χλωρίνης με βάση το οξυγόνο και δροσερό νερό ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανακατέψτε αρκετό διάλυμα ώστε να βυθιστεί ολόκληρο το ρούχο.
Βυθίστε το αντικείμενο και αφήστε το να μουλιάσει για τουλάχιστον οκτώ ώρες.
Στραγγίστε το διάλυμα και ελέγξτε τον λεκέ. Εάν παραμείνουν ίχνη, επαναλάβετε τα βήματα με φρέσκο ​​λευκαντικό οξυγόνου και διάλυμα νερού.
Πλύνετε ως συνήθως όταν φύγει ο λεκές.
Προσέξτε να μην βάλετε το λεκιασμένο με μακιγιάζ ρούχο στο στεγνωτήριο μέχρι να αφαιρεθεί τελείως ο λεκές, καθώς η θερμότητα από το στεγνωτήριο μπορεί να δημιουργήσει περαιτέρω τον λεκέ.

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες της μάσκαρα από τα ρούχα
Οι λεκέδες από μάσκαρα αποτελούνται από λάδι, κερί και βαφή. Το λιπαρό ή κηρώδες συστατικό είναι το πιο δύσκολο να αφαιρεθεί και πρέπει να υποβληθεί σε προεπεξεργασία με απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων ή καθαριστικό λεκέδων καλής ποιότητας πριν από το πλύσιμο. Για να αντιμετωπίσετε τους λεκέδες από μάσκαρα, ακολουθήστε τα βήματα που προτείνονται παραπάνω για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το foundation.

Ένα προϊόν που βοηθά επίσης στην αφαίρεση λεκέδων από μάσκαρα είναι ένα ντεμακιγιάζ ματιών χωρίς λάδι. Τοποθετήστε μια ταμπόντα του αφαίρεσης πάνω στο λεκέ με μια μπατονέτα και δουλέψτε το με τα δάχτυλά σας. Αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό πριν πλύνετε το ρούχο ακολουθώντας τις οδηγίες της ετικέτας φροντίδας.


Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από κραγιόν από τα ρούχα

Το κραγιόν, τα lip gloss και τα balms παράγουν επίσης συνδυασμούς λεκέδων από λάδι, κερί και βαφή. Πάντα να ξεκινάτε αφαιρώντας τυχόν στερεά που μπορείτε. Μην τρίβετε το κραγιόν βαθύτερα στο ύφασμα. Η καλύτερη πιθανότητα να βγάλετε το κραγιόν είναι να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα που συνιστώνται για τους λεκέδες του foundation.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αυτές τις θεραπείες:

Βρέξτε ένα καθαρό λευκό πανί με οινόπνευμα και σκουπίστε τον λεκέ. Συνεχίστε να μετακινείστε σε μια καθαρή περιοχή του υφάσματος καθώς το κραγιόν μεταφέρεται από το ύφασμα. Στη συνέχεια πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.
Σκουπίστε τον λεκέ με αποσταγμένο λευκό ξύδι σε ένα λευκό πανί. Συνεχίστε να μετακινείστε σε μια καθαρή περιοχή του υφάσματος καθώς το χρώμα μεταφέρεται έτσι ώστε ο λεκές να μην εξαπλωθεί. Πλύνετε το ρούχο ως συνήθως.
Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από ρουζ και σκιές ματιών από τα ρούχα
Ακολουθήστε τα βήματα που συνιστώνται για το foundation σε σκόνη για να αφαιρέσετε το ρουζ, τη σκιά ματιών ή οποιονδήποτε λεκέ από μακιγιάζ σε σκόνη από τα υφάσματα.

Συμβουλές για την πρόληψη λεκέδων από μακιγιάζ
Εάν είστε πλήρως ντυμένοι, περάστε ένα παλιό πουκάμισο ή ρόμπα πάνω από τα ρούχα σας πριν κάνετε μακιγιάζ.
Αφήστε το μακιγιάζ να στεγνώσει εντελώς πριν ντυθείτε.
Πλύνετε τα χέρια σας μετά την εφαρμογή του μακιγιάζ.
Τοποθετήστε ένα μεταξωτό μαντήλι στο πρόσωπό σας μετά το μακιγιάζ πριν τραβήξετε οποιοδήποτε ρούχο πάνω από το κεφάλι σας.

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί