Πως μπορούμε να κάνουμε καθαρισμό προσώπου σπίτι

Τώρα που μένουμε σπίτι μπορούμε να κάνουμε έναν καλό καθαρισμό προσώπου, χωρίς να χρειάζεται να πάμε σε επαγγελματία.

Σε αυτό θα μας βοηθήσει ο ατμός. Κάνουμε τα εξής:

Βράζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι και ρίνουμε μέσα βότανα ή αιθέρια έλαια τα οποία είναι κατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδας μας.

Για παράδειγμα: αιθέριο έλαιο λεβάντας για την κανονική/μεικτή επιδερμίδα, αιθέριο έλαιο λιβανιού για την ώριμη επιδερμίδα, tea tree oil για το λιπαρό δέρμα κλπ .

Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε σταθερή επιφάνεια έτσι ώστε να εξυπηρετεί να καθόμαστε άνετα και χαλαρά κατά τη διάρκεια της ατμοθεραπείας.

Πιάνουμε τα μαλλιά μας καλά πίσω και σκεπάζουμε το κεφάλι μας μέχρι και τους ώμους με μεγάλη πετσέτα για να συγκρατήσουμε τον ατμό και πλησιάζουμε το πρόσωπό στο νερό σε απόσταση 25-45 εκατοστών περίπου να μην καιγόμαστε από τον ατμό.

Κλείνουμε τα μάτια και μένουμε έτσι για 10-15 λεπτά περίπου κι έπειτα, χωρίς να σκουπίσουμε το πρόσωπό μας, βάζουμε μια θρεπτική μάσκα ή ταμπονάροντας ελαφρά εφαρμόζουμε μια ενυδατική κρέμα.

Δεν το παρακάνουμε με τους καθαρισμούς, γιατί εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός μας πόσο συχνά μπορούμε να κάνουμε βαθύ καθαρισμό.

Αν το δέρμα μας είναι ευαίσθητο τους αποφεύγουμε γιατί θα ερεθιστεί περισσότερο.

photo unsplash