Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα το καμένο γάλα από την κεραμική σας εστία

Μπορεί να μη συμβαίνει συχνά, όμως στην περίπτωση που χυθεί γάλα στην κεραμική εστία θα πρέπει να το καθαρίσετε πριν προλάβει να καεί


Ειδάλλως, αφήνετε να κρυώσει η εστία και δοκιμάζετε έναν από τους παρακάτω τρεις τρόπους καθαρισμού με υλικά που έχετε σίγουρα στην κουζίνα σας.

Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα για ακόμα μια φορά θα αποδειχθεί η λύση στο πρόβλημά σας. Φτιάξτε μια πάστα ανακατεύοντας 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό και 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε σκόνη. Απλώστε την πάνω στο καμένο γάλα με κυκλικές κινήσεις και αφήστε την μερικά λεπτά να δράσει πριν την τρίψετε με ένα μαλακό σφουγγάρι.

Η μαγειρική σόδα είναι ένα απαλό καθαριστικό που δεν αποχρωματίζει και δεν δημιουργεί γρατσουνιές στην επιφάνεια της κουζίνας ενώ μαλακώνει τον λεκέ από γάλα. Καθαρίστε την εστία με ένα καθαρό πανί ή χαρτί μέχρι να απομακρύνετε και το τελευταίο ίχνος από το καμένο γάλα.


Λευκό ξίδι

Το αποσταγμένο λευκό ξίδι είναι μια οικονομική και φυσική εναλλακτική λύση για να καθαρίσετε το γάλα που χύθηκε στην κεραμική εστία.

Για το καθαριστικό σπρέι θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξίδι
1 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Μπουκάλι ψεκασμού


Αναμίξτε όλα τα υλικά στο μπουκάλι ψεκασμού, ανακινήστε και ψεκάστε το καμένο γάλα. Περιμένετε για 15 λεπτά πριν το σκουπίσετε με ένα υγρό πανί από μικροΐνες. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι η εστία να καθαρίσει τελείως.


Υγρό απορρυπαντικό πιάτων

Το υγρό απορρυπαντικό πιάτων είναι σχεδιασμένο για να καθαρίζει επίμονους λεκέδες, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το καμένο γάλα.

Προσθέστε τρεις κουταλιές της σούπας υγρό πιάτων σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για να δημιουργήσετε ένα συμπυκνωμένο υγρό καθαρισμού. Χρησιμοποιήστε ένα πολύ μαλακό πανί για να τρίψετε το διάλυμα στον λεκέ, κι αφού το αφήσετε να δράσει για 10 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρέστε το γάλα με ένα καθαριστικό πανί (μπορεί να χρειαστείτε κι ένα μαλακό σφουγγάρι).

Με πληροφορίες από mothersblog. gr / tipsbulletin.com / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί