Ποια φυτά να επιλέξετε αν θέλετε να αντέχουν στον ήλιο και τη ζέστη

Τα φυτά είναι η καλύτερη επιλογή για να ομορφύνετε το μπαλκόνι σας την περίοδο του καλοκαιριού

Αν σας προβληματίζει όμως το γεγονός ότι τα περισσότερα φυτά χρειάζονται φροντίδα και συχνό αν όχι καθημερινό πότισμα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε αυτά που είναι ανθεκτικά στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθούν πέντε από τα φυτά που φημίζονται για την ανθεκτικότητά τους

Κατιφές
Ο κατιφές αντέχει στον ήλιο και τη ζέστη και ανθοφορεί από την άνοιξη μέχρι και την αρχή του χειμώνα. Τα άνθη του έχουν συνήθως κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα, ενώ είναι γνωστός και την προστασία που παρέχει στα λαχανικά που φυτεύονται κοντά του. Όσο για το πότισμα, δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές, ενώ σημαντικό είναι να κόβετε τα λουλούδια όταν μαραίνονται.

Λαντάνα
Ένα φυτό με πολύχρωμα άνθη. Ανθίζει όλο το καλοκαίρι και είναι ιδανικό για κρεμαστές γλάστρες ή ζαρτινιέρες. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες λαντάνας, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη για το μπαλκόνι σας. Τους καλοκαιρινούς μήνες ποτίστε την περίπου δύο φορές την εβδομάδα.

Κόσμος
Ο κόσμος είναι ακόμα ένα ανθεκτικό φυτό τόσο στον ήλιο όσο και τη ζέστη. Μπορείτε να το φυτέψετε σε γλάστρες, παρτέρια ή τον κήπο σας. Δεν θέλει συχνό πότισμα ούτε κάποιο λίπασμα για την ανθοφορία του. Εκείνο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι πρέπει να έχει καλή αποστράγγιση για να μη σαπίσουν οι ευαίσθητες ρίζες του.

Πέντας
Πιθανόν να το έχετε δει αλλά να μη γνωρίζετε πώς λένε το συγκεκριμένο φυτό. Ο πέντας είναι ένα μικρό φυτό με εντυπωσιακά πολυάριθμα λουλούδια ( πιθανόν να σας θυμίσουν αστεράκια) και φυσικά είναι ανθεκτικός τόσο στον ήλιο όσο και στη ζέστη. Την άνοιξη χρειάζεται πότισμα περίπου 2 φορές την εβδομάδα και το καλοκαίρι κάθε 2 μέρες.

Γεράνι
Το γεράνι αποτελεί πολύ καλή επιλογή ανθεκτικού φυτού για το μπαλκόνι καθώς μπορείτε να το φυτέψετε σε γλάστρα. Είναι ανθεκτικό στην ξηρασία ενώ όσον αφορά το πότισμα τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο πιο συχνά το ποτίζεται τόσο περισσότερα λουλούδια θα έχει.


Αρωματικά φυτά για το μπαλκόνι


Τα αρωματικά φυτά δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, είναι οικονομικά και η εποχή αυτή είναι η ιδανική για να δοκιμάσετε να καλλιεργήσετε τα δικά σας. Το μεγαλύτερο όφελος είναι ότι θα έχετε ολόφρεσκα μυρωδικά που μπορείτε να χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας και επιπλέον είναι ένας τρόπος να δώσετε στο μπαλκόνι σας χρώμα και ζωντάνια.

  • Λεβάντα
  • Δεντρολίβανο
  • Βασιλικός
  • Μέντα
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη

(με πληροφορίες από mothersblog. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί