Ποια είναι τα ευαίσθητα ρούχα που δεν μπορείς να βάλεις στο πλυντήριο

Υπάρχουν ρούχα τα οποία έχουν φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πλένονται στο πλυντήριο γιατί είναι ευαίσθητα


Το πλύσιμο ρούχων στο πλυντήριο είναι μια μεγάλη ευκολία. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα είδη υφασμάτων που δεν πλένονται στο πλυντήριο και χρειάζεται είτε να τα πλύνετε στο χέρι είτε να τα πάτε στο καθαριστήριο.

Κασμίρ

Αν έχετε στη ντουλάπα σας πουλόβερ ή πασμίνα από κασμίρ γνωρίζετε από πρώτο χέρι ότι απαιτείται ιδιαίτερη φροντίδα για τον καθαρισμό τους. Το κασμίρ χρειάζεται σωστό αερισμό. Γι΄αυτό και ειδικοί συνιστούν να μη φοράτε το κασμιρένιο πουλόβερ σας δύο συνεχόμενες μέρες. Ιδανικά πλύντε το στο χέρι και στη συνέχεια στύψτε το ελαφρά.

Μετάξι

Τα αγαπημένα σας μεταξωτά είδη, είναι επίσης ευαίσθητα γι΄αυτό και στην ετικέτα αναγράφεται συνήθως «μόνο στεγνό καθάρισμα». Ωστόσο, μπορείτε να πλύνετε αλλά μόνο στο χέρι. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε τον κίνδυνο της συρρίκνωσης ή της φθοράς του μεταξένιου ρούχου. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε δροσερό νερό και απαλό απορρυπαντικό. Μην αφήνετε τα μεταξωτά στον ήλιο να στεγνώσουν καθώς μπορεί να ξεθωριάσουν.


Ρούχα με διακοσμητικές πέτρες

Τα ρούχα με πούλιες, πέρλες, χάντρες ή περίτεχνα κεντήματα για προφανείς λόγους δεν μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Μπορείτε να τα πάτε στο καθαριστήριο ή να τα πλύνετε στο χέρι με λίγο χλιαρό νερό και ήπιο απορρυπαντικό. Δημιουργείστε σαπουνάδα και αφήστε το ρούχο να μουλιάσει για 20 λεπτά πριν το στραγγίσετε. Καλό είναι να αποφύγετε το στύψιμο.

Ρούχα δερμάτινα ή με δερμάτινες λεπτομέρειες

Μπορεί να είναι αυτονόητο ότι τα δερμάτινα δεν πλένονται, το ίδιο ισχύει όμως και για τα ρούχα με δερμάτινες λεπτομέρειες. Αρχικά για να καθαρίσετε το δερμάτινο ρούχο, χρησιμοποιήστε μωρομάντηλο αν ωστόσο δεν είναι αρκετό, θα πρέπει να το πάτε σε καθαριστήριο που ειδικεύεται στον καθαρισμό δερμάτινων ρούχων.

(με πληροφορίες από mothersblog. gr / marthastewart.com / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί