• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πέντε μύθοι για την εγκυμοσύνη που δεν πρέπει να πιστεύετε

Πέντε μύθοι για την εγκυμοσύνη που δεν πρέπει να πιστεύετε

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι για κάθε γυναίκα γεμάτη από πρωτόγνωρα συναισθήματα χαράς, προσμονής αλλά και μεγάλου άγχους.

Ακριβώς επειδή έχετε ήδη πολλά στο μυαλό σας, δεν υπάρχει λόγος να φορτώνετε την ψυχολογία σας με επιπλέον βάρη και άγχη εξαιτίας των διαφόρων μύθων, οι οποίοι μόνο δυσκολότερη θα κάνουν την εγκυμοσύνη σας.

Δείτε παρακάτω τους πιο διαδεδομένους από αυτούς.

1. Πρέπει να τρώτε για δύο

Σίγουρα θα το έχετε ακούσει κατά κόρον. Και αγχώνεστε να τρώτε πολύ ενώ ο οργανισμός σας δεν θέλει άλλο. Μάθετε λοιπόν ότι κατά την περίοδο της κύησης έχετε ανάγκη από μόλις 200 παραπάνω θερμίδες συγκριτικά με μια μέση διατροφή μιας υγιούς γυναίκας κανονικού βάρους. Το αν χρειάζεται να τις αυξήσετε ή και να τις μειώσετε, θα το κρίνει μόνο ο γιατρός σας, που έχει γενική εικόνα της κατάστασής σας.

2. Το σχήμα της κοιλιάς “δείχνει” το φύλο του εμβρύου

Αυτός ο μύθος έρχεται από την εποχή των γιαγιάδων μας και πιο πριν. Η αλήθεια είναι ότι, ο μόνος τρόπος να μάθετε το φύλο του μωρού σας είναι το υπερηχογράφημα και όχι το σχήμα της κοιλιάς σας.

3. Μπορεί να βλάψετε το έμβρυο κατά την ερωτική επαφή

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις. Για το αν είστε σε θέση να έχετε σεξουαλικές επαφές μπορείτε να συμβουλευτείτε μόνο τον γιατρό σας, καθώς κάθε εγκυμοσύνη δεν είναι ίδια.

4. Μπορεί ο τοκετός να έρθει πιο γρήγορα αν φάτε κάτι πικάντικο

Άλλος ένας μύθος που απορρίπτεται παταγωδώς! Το μόνο πράγμα που μπορεί να σας προσφέρει το πικάντικο φαγητό σε αυτή την περίοδο είναι καούρες. Το μωρό σας και φυσικά ο γιατρός σας είναι οι μόνοι που μπορούν να ορίσουν το πότε θα πραγματοποιηθεί η γέννα.

5. Οι τροφές που τρώτε θα αρέσουν μετέπειτα και στο παιδί σας

Είναι απορίας άξιο το πως προέκυψε αυτός ο μύθος. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι οι δικές σας διατροφικές επιλογές θα καθορίσουν αυτές του μωρού σας. Εννοείται μάλιστα ότι το έμβρυο χρειάζεται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ομαλή ανάπτυξή του, είναι επομένως απόλυτα σημαντικό να τρώτε τα πάντα, αγνοώντας τις… γαστρονομικές προτιμήσεις του παιδιού σας.


photo unsplash