Όλα τα μυστικά για τη σωστή χρήση των καλλυντικών -Πότε πρέπει να τα πετάμε

Τι χρειάζεται να γνωρίζετε για τα καλλυντικά


• Δεν προσθέτουμε υγρό, σε κάποιο προϊόν, για να επαναφέρουμε την αρχική πυκνότητά του. Προσθέτοντας άλλα υγρά είναι πιθανόν, είτε να μπουν βακτήρια, είτε αυτά να αναπτυχθούν, ανεξέλεγκτα.


• Σταματάμε, αμέσως, να χρησιμοποιούμε κάθε προϊόν, το οποίο μας προκαλεί αλλεργική αντίδραση.

Πετάμε τα καλλυντικά, αν αλλάξει το χρώμα τους ή η μυρωδιά τους. Τα συντηρητικά των καλλυντικών αλλοιώνονται, με το χρόνο και ίσως να μην μπορούν να καταπολεμήσουν τυχόν βακτήρια.

• Εάν παρουσιάσουμε κάποια μόλυνση, δε χρησιμοποιούμε κανένα μακιγιάζ και πετάμε όλα τα προϊόντα, που χρησιμοποιούσαμε, όταν πρωτοεμφανίστηκε.

Διατηρούμε τα καλλυντικά, μακριά από τον ήλιο και τη ζέστη. Το φως και η ζέστη μπορεί να αλλοιώσουν τα συντηρητικά, που περιέχονται σ’ αυτά.

• Διατηρούμε τις συσκευασίες των καλλυντικών καλά κλειστές, όταν δεν χρησιμοποιούμε το προϊόν.

Δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα ομορφιάς, σε σπρέι, κοντά σε φωτιά, ή ενώ καπνίζουμε, γιατί μπορεί να υπάρξει ανάφλεξη. Τα σπρέι μαλλιών και οι πούδρες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη, στον πνεύμονα, αν εισπνέονται, καθημερινά.
Δεν αφήνουμε τα καλλυντικά μας να βρωμίζουν. Διατηρούμε τις συσκευασίες καθαρές.
Τα καλλυντικά πρέπει να φυλάσσονται, σε θερμοκρασία δωματίου. Τα καλλυντικά, που παραμένουν, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, σε ζεστά αυτοκίνητα, για παράδειγμα, είναι πιο ευαίσθητα, στην αλλοίωση των συντηρητικών τους.
Τα καλλυντικά πρέπει να φυλάσσονται μακριά από παιδιά, καθώς αρκετές εκθέσεις έχουν συνδέσει τα καλλυντικά, με δηλητηριάσεις μικρών παιδιών.

(με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί