Όλα τα μυστικά για να βάψετε σωστά τα πασχαλινά αβγά- Πώς θα πετύχετε το λαμπερό χρώμα

Είναι έθιμο τη Μεγάλη Πέμπτη να βάφουμε τα αβγά

Είτε προτιμήσετε τα παραδοσιακά κόκκινα είτε κάποιο άλλο χρώμα, για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα μυστικά ώστε το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά εντυπωσιακό.


Τρόποι βαφής αβγών
Εκτός από τις βαφές που θα βρείτε στο εμπόριο, τα τελευταία χρόνια πολλοί επιλέγουν φυσικούς τρόπους βαφής: Φλούδες κρεμμυδιών, παντζάρια, φύλλα από σπανάκι, μούρα, πράσινο τσάι, σκόνη τσίλι είναι μερικά μόνο από τα υλικά που έχετε σπίτι και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το βάψιμο των αβγών κι ανάλογα με το χρώμα που θέλετε να έχουν.

Συμβουλές για το βάψιμο αβγών
Τα αυγά που θα βάψετε χρειάζεται να είναι τουλάχιστον 5-7 ημερών
κι όχι φρέσκα ώστε το τσόφλι να είναι σκληρό και να βαφτεί ομοιόμορφα.
Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Οπότε ανάλογα με το πότε έχετε προγραμματίσει να τα βάψετε, φροντίστε να τα βγάλετε από το ψυγείο αρκετές ώρες νωρίτερα.
Για καλύτερο αποτέλεσμα καλό είναι να βράσετε τα αυγά από την προηγούμενη μέρα (πχ αν τα βάψετε τη Μ. Πέμπτη το βράσιμο θα πρέπει να γίνει την Μ. Τετάρτη).
Τα αυγά πρέπει να είναι στην κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο, σε μια στρώση κι όχι στρυμωγμένα. Να βράσετε τουλάχιστον 10 λεπτά τα αυγά.
Όταν ακόμα το νερό κοχλάζει, ρίξτε μια κουταλιά ξίδι. Βοηθά στο να μη σπάσουν τα αβγά καθώς βράζουν αλλά και στο να «κολλήσει» η βαφή ομοιόμορφα.

Βαμμένα αβγά
Αφού βάψετε τα αβγά, τοποθετείστε τα σε ένα ταψί που έχετε απλώσει χαρτί κουζίνας ή μια πετσέτα που δεν χρειάζεστε.

Αφήνετε τα αυγά να στεγνώσουν και στη συνέχεια τα αλείφετε με λίγο λάδι για να γυαλίσουν.

Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε γάντια μιας χρήσης όταν βάψετε κόκκινα τα αυγά γιατί η βαφή, ναι μεν φεύγει, αφήνει όμως μια ελαφριά κοκκινίλα στα χέρια.

(με πληροφορίες από mothersblog. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί