Οι 3 λάθος κινήσεις που κάνετε με το αποσμητικό και μάλλον δεν το σκέφτεστε

Δώστε λίγο περισσότερη σημασία

Το αποσμητικό είναι τελικά απαραίτητο όλες τις εποχές του χρόνου αλλά μάλλον περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Φυσικά δεν πρέπει να αντικαθιστά το ντους καθώς βοηθά στο να αποτραπεί η κακοσμία του σώματος χωρίς να την εξαλείφει αν ήδη υπάρχει.

Ωστόσο, ακόμη και εσύ, όπως και οι περισσότεροι μπορεί να κάνεις μερικά συνηθισμένα λάθη με το αποσμητικό μειώνοντας τελικά την απόδοσή του. Δες για παράδειγμα τρία από αυτα…

  1. Ελάχιστη ποσότητα

Το να κάνεις ένα πολύ γρήγορο πέρασμα με το αποσμητικό δεν είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής του. Να έχεις στο νου σου ότι αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να απλώνεις μια σημαντική ποσότητα που θα καλύπτει όλη την περιοχή της μασχάλης και τους ιδρωτοποιούς αδένες που βρίσκονται σε αυτή.

  1. Λάθος χρονική στιγμή

Αν συνηθίζεις να βάζετε αποσμητικό το πρωί, δεν είναι απαραίτητα λάθος αλλά δεν είναι και η ιδανική ώρα. Τα αντιιδρωτικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι προτιμότερο να εφαρμόζονται προς το τέλος της ημέρας, όταν είναι μειωμένη η παραγωγή ιδρώτα.

  1. Ίδιο προϊόν για πολύ καιρό

Σίγουρα πιθανόν να μην θέλεις να αποχωριστείς το αγαπημένο σου αποσμητικό αλλά θα πρέπει να το κάνεις ανά διαστήματα, ειδικά αν βλέπεις ότι έχει μειωθεί η απόδοσή του. Πιθανόν το σώμα σου να έχει αναπτύξει αντίσταση στο συγκεκριμένο προϊόν και πλέον δεν σταματά την εφίδρωση. Αυτό προκαλεί ανάπτυξη μικροβίων στην περιοχή της μασχάλης με αποτέλεσμα τη δυσοσμία.

baby/ photo unsplash

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί