• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο πιο δημιουργικός τρόπος για να κάψεις τις θερμίδες της καραντίνας!

Ο πιο δημιουργικός τρόπος για να κάψεις τις θερμίδες της καραντίνας!

Το διάστημα του lockdown είναι πολύ πιθανό να μην έδωσες ιδιαίτερη έμφαση στη φυσική σου κατάσταση. Καθημερινά χαλάρωνες για πολλές ώρες στον καναπέ ή βρισκόσουν καθιστή στο γραφείο δουλεύοντας μέσω του συστήματος της τηλεργασίας. 

Τα καλά νέα είναι πως μπορείς να αποκτήσεις ένα νέο, δημιουργικό χόμπι εντός του σπιτιού, το οποίο θα σε γεμίσει ενδορφίνες (γνωστές και ως ορμόνες της ευτυχίας) και ταυτόχρονα θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από αρκετές θερμίδες.

Όπως αποδεικνύεται τελευταία, ενέργειες όπως το σκάψιμο και το κλάδεμα δεν είναι απαραίτητες μόνο αν θες να έχεις έναν περιποιημένο κήπο. Μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην διατήρηση ενός υγιούς σώματος και να αποτελέσουν τη νέα σου μέθοδο εκγύμνασης. Σύμφωνα με τους ειδικούς η τρίωρη ενασχόληση με την κηπουρική είναι εξίσου αποδοτική όσο μια έντονη προπόνηση αφού θα κάψεις περίπου 600-700 θερμίδες.

Αν αναλογιστείς πως απλά φτυαρίζοντας τα ανεπιθύμητα αγριόχορτα του κήπου σου μπορείς να κάψεις γύρω στις 570 θερμίδες, ίσως πρέπει να αρχίσεις να επενδύεις λίγο παραπάνω χρόνο στη δημιουργική αυτή ασχολία. Μια άλλη καλή άσκηση ενδυνάμωσης χεριών είναι το κουβάλημα των διάφορων φορτίων με το καροτσάκι κήπου. Ωστόσο πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με τη μεταφορά βαριών αντικειμένων ώστε να μην προκαλέσεις κάποιο τραυματισμό ή να δημιουργήσεις πρόβλημα στην μέση σου.

Οι φυσικοθεραπευτές συνιστούν να υιοθετείς όρθια στάση όση ώρα ασχολείσαι με τον κήπο σου ώστε να προστατεύσεις την οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής σου στήλης. Επιπλέον προτείνουν να μοιράζεις τα φορτία ομοιόμορφα ώστε να μην επιβαρύνεις κάποιο μέρος του σώματός σου.


queen.gr/photo unsplash