Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε σωστά το τυρί μετά το άνοιγμα

O τρόπος που αποθηκεύετε το τυρί, παρατείνει τη γεύση και τη διάρκεια ζωής αυτού του νόστιμου γαλακτομικού, που πρωταγωνιστεί σε αμέτρητες συνταγές.

Πώς να αποθηκεύσετε το τυρί μετά το άνοιγμα
Το μυστικό για την σωστή αποθήκευση του τυριού είναι να ακολουθήσετε τον τρόπο που εφαρμόζουν στα σούπερ μάρκετ όταν σας δίνουν το τυρί. Ωστόσο, τα σκληρά τυριά, τα μαλακά τυριά και τα θρυμματισμένα, χρειάζονται διαφορετικούς τρόπους αποθήκευσης.

Μόλις ανοίξετε τη συσκευασία, διατηρήστε μία διπλή συσκευασία για το τυρί σας. Πρώτα, τυλίξτε το σε λαδόκολλα, πράγμα που θα επιτρέψει στο τυρί να “αναπνέει”.

Μετά, τυλίξτε το ξανά σε αλουμινόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη. Αυτό θα προστατεύσει το τυρί από αλλοίωση.

Τρόπος αποθήκευσης σκληρών τυριών
Για πολλά σκληρά τυριά, υπάρχει ένα εξαιρετικό κόλπο: Όταν κόψετε ένα κομμάτι για να το καταναλώσετε π.χ. τσένταρ, ξεκινήστε από την εξωτερική πλευρά που είναι πιο σκληρή ή έχει μεμβράνη. Αφαιρέστε το σκληρό κομμάτι αλλά μην το πετάξετε. Τοποθετήστε το ξανά έτσι ώστε να καλύπτει το σημείο που κόψατε, για να προστατευθεί καλύτερα το τυρί και μετά αποθηκεύστε το.


Χώρος αποθήκευσης τυριού

Το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύσετε το τυρί στο ψυγείο είναι αυτό που είναι το πιο κρύο. Τα συρτάρια τυριών λειτουργούν καλά μιας και η θερμοκρασία είναι σταθερή και το φως δεν μπορεί να διαπεράσει το τυρί.

Να καθαρίζετε τακτικά το ψυγείο γιατί μουχλιασμένα τρόφιμα μπορεί να επηρεάσουν το τυρί.

Τυρί στην κατάψυξη

Κομμάτια τυριού: Γενικά καλό θα ήταν να μην βάζετε το τυρί στην κατάψυξη διότι όχι μόνο θα σταματήσει τη διαδικασία ωρίμανσης, αλλά θα αλλάξει τη γεύση και την υφή του τυριού μόλις αποψυχθεί.

Τριμμένο τυρί: Μπορείτε να καταψύξετε το τριμμένο τυρί εάν θέλετε να αποθηκεύσετε επιπλέον για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο φροντίστε να ξεπαγώσει πριν το χρησιμοποιήσετε και ελέγξτε ότι δεν είναι υγρό μόλις αποψυχθεί.

(Με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί