Μυστικά για το βάψιμο των πασχαλινών αυγών: Τι αυγά να επιλέξετε – καφέ ή λευκά

Η επιλογή καφέ ή άσπρων αβγών για το βάψιμο το Πάσχα εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε


Το χρώμα του αβγού δεν είναι δείκτης ποιότητας όσον αφορά τη γεύση ή τη θρεπτική του αξία.

Ένας γενικός κανόνας είναι ότι οι κότες με άσπρα φτερά και λευκούς λοβούς αυτιών γεννούν άσπρα αβγά, ενώ αυτές που έχουν καφετί-κόκκινο φτέρωμα και κόκκινους λοβούς αυτιών κάνουν καφέ αβγά.

Λευκά ή καφέ αβγά για βάψιμο

Τα άσπρα αβγά βάφονται πιο εύκολα και δίνουν πιο φωτεινά, ζωντανά χρώματα ενώ τα καφέ, χρειάζονται πιο δυνατή βαφή για να καλύψουν το σκούρο χρώμα του κελύφους αλλά παρόλα αυτά δίνουν πιο βαθιές αποχρώσεις.

Βάψιμο λευκών αβγών
Τα πασχαλινά παστέλ χρώματα που σηματοδοτούν την άνοιξη όπως λεβάντα, απαλό πράσινο, μπλε, ντελικάτο κίτρινο και φυσικά το παραδοσιακό κόκκινο – είναι εξαιρετικές επιλογές για τα άσπρα αβγά.

Βάψιμο καφέ αβγών
Τόσο οι παραδοσιακές βαφές όσο και οι εναλλακτικές φυσικές χρωστικές ενδείκνυνται για τα καφέ αυγά. Οι σκούρες αποχρώσεις (γαλαζοπράσινο, ρουμπινί, μοβ, βαθύ κόκκινο) , είναι καλές επιλογές αν βάψετε καφέ αβγά. Αλλά να θυμάστε ότι όσο περισσότερο παραμένουν στη βαφή, τόσο πιο βαθύ θα είναι το τελικό χρώμα.


Γιατί τα καφέ αβγά είναι πιο ακριβά;
Τα καφέ αβγά είναι συνήθως πιο ακριβά γιατί οι καφετιές κότες που τα γεννούν είναι μεγαλύτερες από τις λευκές και ως εκ τούτου χρειάζονται περισσότερη τροφή. Συνεπώς το επιπλέον κόστος της τροφής μεταφέρεται στην τιμή τους.

Οι διαφορές στο κέλυφος των αβγών, οφείλονται στην ηλικία της κότας. Οι νεαρές κότες κάνουν αβγά με πιο σκληρό κέλυφος και οι μεγαλύτερες με πιο λεπτό.

(με πληροφορίες από mothersblog. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί