Μυρμήγκια: Πώς να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς επισκέπτες με φυσικούς τρόπους

Τα μυρμήγκια κάνουν περίπατο στον πάγκο της κουζίνας, δίπλα στο παράθυρο, στο μπάνιο σας ή σε άλλα σημεία του σπιτιού σας, αλλά ευτυχώς υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να τα διώξετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα

Δείτε με ποια φυσικά υλικά μπορείτε να διώξετε τα μυρμήγκια από το σπίτι:


Ξύδι

Η έντονη μυρωδιά του ξυδιού κάνει τα μυρμήγκια να χάνουν τον δρόμο τους και να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τα άλλα μέλη της αποικίας τους. Αυτό σημαίνει ότι μόλις απαλλαγείτε από το πρώτο κύμα μυρμηγκιών, τα υπόλοιπα θα δυσκολευτούν να βρουν το δρόμο τους μέσα και γύρω από τον χώρο σας.

Υλικά

 • 2 φλιτζάνια ξύδι
 • 2 κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων
 • 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
 • Νερό
 • Μπουκάλι σπρέι

Οδηγίες

Ανακατέψτε το ξύδι, το υγρό πιάτων και τη σκόνη μαγειρικής σόδας σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Προσθέστε αρκετό νερό στο μείγμα για να γεμίσει το μπουκάλι.

Σαπούνι πιάτων και νερό
Υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κάνει το σαπούνι πιάτων;

Υλικά

 • 50 γραμμάρια υγρό πιάτων
 • 1 λίτρο νερό
 • Μπουκάλι σπρέι

Οδηγίες

Αναμείξτε το υγρό πιάτων και το νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Χρησιμοποιήστε το για να ψεκάσετε και να καθαρίσετε τα ίχνη φερομόνης που άφησαν πίσω τους τα μυρμήγκια. Αν ψεκάσετε απευθείας πάνω στα μυρμήγκια, το μίγμα θα τα πνίξει.

Μαγειρική σόδα και βόρακας
Αυτός ο συνδυασμός είναι “παγίδα” για τα μυρμήγκια.

Υλικά

 • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
 • 1/2 φλιτζάνι νερό
 • 2 κουταλιές της σούπας βορικό οξύ
 • Μικρό πλαστικό δοχείο με καπάκι

Οδηγίες

Ανακατέψτε προσεκτικά αυτά τα συστατικά μαζί στο δοχείο, διασφαλίζοντας ότι έχουν αναμειχθεί καλά. Προσθέστε μια δόση μαγειρικής σόδας στην παγίδα για να την κάνετε πιο αποτελεσματική – Η μαγειρική σόδα εξοντώνει τα μυρμήγκια.

Μόλις ενωθούν τα υλικά, στήστε την παγίδα σας. Η ζάχαρη προσελκύει τα μυρμήγκια. Πάρτε ένα ψαλίδι ή ένα μαχαίρι και ανοίξτε προσεκτικά αρκετές μικρές τρύπες στο πλαστικό δοχείο. Αυτές οι τρύπες λειτουργούν ως σημείο εισόδου για τα μυρμήγκια. Τοποθετήστε την παγίδα όπου παρατηρείτε ότι υπάρχουν πολλά μυρμήγκια.

Ο φυσικός αυτός τρόπος για να διώξετε τα μυρμήγκια από το σπίτι μπορεί να μην περιέχει χημικά, αλλά χρειάζεστε να είστε προσεκτικοί με τα παιδιά και τα κατοικίδια. Ο βόρακας είναι επικίνδυνος για όποιον τον καταπιεί.

Τριμμένο πιπέρι
Εάν το πρόβλημα με το μυρμήγκι βρίσκεται στην κουζίνα σας, πιθανότατα έχετε ήδη μια ισχυρή φυσική λύση στα χέρια σας, που δεν είναι άλλη από το τριμμένο πιπέρι.

Υλικά

Τριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Ρίξτε λίγο αλεσμένο πιπέρι στα σημεία που ξέρετε ότι μαζεύονται τα μυρμήγκια. Το τριμμένο πιπέρι πασπαλισμένο κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου και πίσω από τις συσκευές μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση των μυρμηγκιών.

Χυμός λεμονιού
Ο χυμός λεμονιού είναι ένα άλλο συστατικό για την καταπολέμηση των μυρμηγκιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα σπρέι. Αυτό το σπιτικό απωθητικό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως σπρέι για όλες τις χρήσεις γύρω από το σπίτι σας.

Υλικά

 • χυμός λεμονιού
 • Νερό
 • Μπουκάλι σπρέι
 • Φλούδες λεμονιού

Οδηγίες

Ανακατέψτε μαζί 1 μέρος χυμό λεμονιού με 3 μέρη νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Στη συνέχεια, ψεκάστε το μείγμα στα σημεία εισόδου ή όπου είναι μαζεμένα τα μυρμήγκια. Μην πετάξετε τις φλούδες όταν τελειώσετε. Οι φλούδες περιέχουν d-λιμονένιο, το οποίο σκοτώνει τα μυρμήγκια όταν τα ακουμπήσει. Τοποθετήστε τις φλούδες κοντά σε γνωστά σημεία εισόδου για να εξοντώσετε τα παράσιτα πριν μπουν στο σπίτι σας.

Το έντονο άρωμα του λεμονιού απωθήσει τα μυρμήγκια και θα τα εμποδίσει να μπουν μέσα. Δεν είναι μόνο μια αποτελεσματική μέθοδος, αλλά είναι επίσης ασφαλής ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά και κατοικίδια στο σπίτι, καθιστώντας την ιδανική λύση για όσους αναζητούν μια φυσική εναλλακτική στις παραδοσιακές μεθόδους απομάκρυνσης των μυρμηγκιών».

Συμβουλές

Χρειάζεται να είστε προσεκτικοί σχετικά με το πού χρησιμοποιείτε κάποια από αυτά τα σκευάσματα καθώς ορισμένα συστατικά μπορούν να βλάψουν κάποιες επιφάνειες. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε λεμόνι ή ξύδι σε πάγκους από γρανίτη, για παράδειγμα.

(με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί