Μην πάτε στην παραλία αν δεν έχετε αυτά στην τσάντα σας

Το καλοκαίρι είναι εδώ και εσείς κανονίζετε να πάτε, που αλλού; Φυσικά στην παραλία. Για να αποφύγετε όμως τυχόν…. απρόοπτα, φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Δείτε τι δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την τσάντα θαλάσσης σας.
Πετσέτες, μαγιό

Τα βάζετε κάτω κάτω στην τσάντα σας. Κατόπιν βάζετε όλα τα άλλα από πάνω, κυρίως τα τρόφιμα και τα αναψυκτικά. Καλό θα ήταν να έχετε παραπάνω από μια πετσέτα και μαγιό, ώστε να μην αφήνετε την υγρασία πάνω σας.

Αντιηλιακά

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα των απολύτως  απαραιτήτων για προστασία από τον ήλιο. Ποια είναι αυτά; Γυαλιά ηλίου, καπέλο και αντηλιακό. Σημαντικό είναι να ανανεώνετε το αντηλιακό σας κάθε φορά που μπαίνετε στη θάλασσα αλλά και μετά από κάποιο έντονο σπορ. Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να βάζετε αντιηλιακό 20 λεπτά πριν εκτεθείτε στον ήλιο για να προλάβει να απορροφηθεί από το δέρμα και να το προστατεύσει αποτελεσματικά.

Φαγητό και νερό

Πάρτε μαζί σας σνακ της προτίμησής σας αλλά και νερό που θα έχετε παγώσει στην κατάψυξη για να παραμείνει ώρες κρύο. Αν έχετε πολλή ώρα στη διάθεσή σας, προμηθευτείτε με σαλάτες και φρούτα και φτιάξτε ένα ωραίο και δροσιστικό smoothie, καθώς ο ήλιος ενέχει κίνδυνο αφυδάτωσης.

Ενημέρωση

Βιβλία, περιοδικά, tablets και κινητά αποτελούν μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κατά την παραμονή σας στην παραλία καθώς θα σας κρατήσουν απασχολημένους και θα μπορείτε έτσι να διαβάσετε τα νέα ή να χαλαρώσετε με το αγαπημένο σας βιβλίο χωρίς πίεση και άγχος.

Μην ξεχνάτε να φοράτε όλη την ώρα σαγιονάρες γιατί ο ήλιος που πέφτει πάνω στην άμμο είναι πολύ επικίνδυνος τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα πιο επικίνδυνα μελανώματα και το πιο συχνό μέρος εμφάνισης μελανωμάτων είναι στις πατούσες.

Παιχνίδια

Η χαλαρωτική ώρα της παραλίας προσφέρεται για παιχνίδια. Βρείτε μερικά που δεν πιάνουν χώρο και πάρτε τα μαζί σας για να παίξετε με τους φίλους σας.

Αλοιφή για τσιμπήματα εντόμων

Με τόσα έντομα το καλοκαίρι, είναι λογικό να χρειάζεστε μια καλή φαρμακευτική αλοιφή για τυχόν τσιμπήματα. Ευχόμαστε να είναι αχρείαστη.


photo unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •