Με αυτό το φυσικό συστατικό θα κάνετε το ψυγείο σας να μοσχομυρίζει!

Μπορεί το ψυγείο σας μπορεί να φαίνεται πεντακάθαρο, ενδέχεται να υπάρχουν ακόμα άσχημες μυρωδιές που απαιτούν κάτι πιο δυνατό από τα κοινά καθαριστικά για να εξουδετερωθούν.

Μπορείτε να αγοράσετε ειδικό αποσμητικό ψυγείου ή ενεργό άνθρακα για να το τοποθετήσετε μέσα και να απορροφήσει τις οσμές. Ωστόσο, τα λεμόνια μπορούν επίσης να εξαλείψουν τις οσμές με χαμηλότερο κόστος.


Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι:

να κόψετε μερικά λεμόνια σε φέτες,
να τα τοποθετήσετε σε μικρά μπολάκια και
να τα βάλετε σε διαφορετικά σημεία του ψυγείου.
Αφήστε τις φέτες λεμονιού στα μπολάκια τους για 24 ώρες και θα εξαφανίσουν τις οσμές στο ψυγείο σας.

Τα λεμόνια μπορούν να το πετύχουν αυτό χάρη στο κιτρικό τους οξύ, το οποίο εξουδετερώνει αλκαλικές οσμές, όπως αυτές που προέρχονται από σάπια τρόφιμα και προϊόντα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα λεμόνια έχουν πολλαπλές χρήσεις στο σπίτι, όπως η εξάλειψη δυσάρεστων οσμών από:

τον φούρνο μικροκυμάτων,
τις σανίδες κοπής και
τον κάδο απορριμμάτων.
Για να αξιοποιήσετε ολόκληρο το λεμόνι, στύψτε το χυμό του σε ένα πανί και χρησιμοποιήστε το για να σκουπίσετε τις επιφάνειες ενώ καθαρίζετε το ψυγείο. Ο καθαρισμός με κιτρικό οξύ βοηθά στην εξάλειψη των βακτηρίων και της μούχλας.

Η μαγειρική σόδα συμπληρώνει την καθαριστική δύναμη των λεμονιών
Προκειμένου να ενισχύσετε τη δράση του λεμονιού, συνδυάστε το με μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα, είναι ένας φυσικός και οικονομικός τρόπος για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το ψυγείο σας αποτελεσματικά.

Πώς λειτουργεί:

Καθαρισμός: Η μαγειρική σόδα απομακρύνει λεκέδες, βρωμιά και επίμονα κατάλοιπα.
Απορρόφηση οσμών: Εξουδετερώνει τις οσμές, όπως και το λεμόνι. Μπορείτε απλά να τοποθετήσετε ένα ανοιχτό κουτί με μαγειρική σόδα στο ψυγείο σας ώστε να απορροφήσει τις δυσάρεστες μυρωδιές.
Τρόποι χρήσης:

Απορρόφηση οσμών: Κόψτε το λεμόνι σε κομμάτια και πασπαλίστε το με 1-2 κουταλιές της σούπας αλάτι και 2-3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο και θα εξουδετερώσει τις οσμές μέσα σε λίγες ώρες, πολύ πιο γρήγορα από τις φέτες λεμονιού μόνες τους.
Καθαρισμός και απολύμανση: Μετά τη χρήση του λεμονιού, πασπαλίστε με λίγη μαγειρική σόδα και χρησιμοποιήστε ένα πανί για να καθαρίσετε το εσωτερικό του ψυγείου. Αυτό θα απολυμάνει, θα εξουδετερώσει τις οσμές και θα απομακρύνει λεκέδες και λίπη από τις επιφάνειες.
Πλεονεκτήματα χρήσης λεμονιού και μαγειρικής σόδας:

Φυσικό και οικολογικό καθαριστικό.
Αποτελεσματικό και φθηνό.
Ασφαλές για τα τρόφιμα (σε λογικές ποσότητες).
Εναλλακτική λύση στα χημικά καθαριστικά.

(Με πληροφορίες από enikos. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί