Ρομαντισμός μετά από 10 χρόνια γάμου

Ο έρωτας είναι μια θαυμάσια εμπειρία

Όταν μια σχέση βρίσκεται στην αρχή, είναι γεμάτη από ρομαντισμό, όπως βλέπετε στις ταινίες με λουλούδια, ερωτικά γράμματα, και υποσχέσεις να είναι μαζί για πάντα.
Δεν είναι όμως πάντα έτσι.
Ίσως έχετε αρχίσει να βλέπετε τη διαφορά στη δική σας σχέση. Ίσως ο τρόπος σχέσης σας άλλαξε και αναρωτιέστε πότε έφυγε ο ρομαντισμός.
Μήπως ανησυχείτε ότι η σχέση σας δεν έχει τις παλιές φλόγες και τελειώνει; Στην πραγματικότητα, γίνεται όλο και ισχυρότερη. Το ειδύλλιο είναι ακόμα εκεί. Είναι πάντα εκεί ! Το μόνο πράγμα που έχει αλλάξει είναι το νόημα. Μην ανησυχείτε. Απλά ο ρομαντισμός αλλάζει όσο περισσότερο βρίσκεστε σε μια σχέση.
Η φύση του ρομαντισμού
Τι πραγματικά σημαίνει ρομαντισμός μετά από 10 χρόνια γάμου; Σε μια νέα σχέση, ψάχνετε για αποδείξεις, και διαβεβαίωση, ότι το άλλο άτομο σας αγαπά, ή προσπαθεί να αποδείξει την αγάπη του. Η μορφή του κλασικού ρομαντισμού είναι όταν θέλετε να φωνάξετε από τη στέγη του σπιτιού σας, σε όλο τον κόσμο «Είμαι ερωτευμένος!»
Μετά από μια δεκαετία γάμου, αν τα πράγματα πάνε καλά, δεν χρειάζονται πλέον αποδείξεις. Αντίθετα έχετε την πιο βαθιά μορφή ρομαντισμού, καθησυχάζοντας την αίσθησή σας.
Μετά από 10 χρόνια γάμου, ή σε οποιαδήποτε μακροχρόνια σχέση, το ειδύλλιο δεν έχει πλέον να αποδείξει τίποτα. Γνωρίζετε ήδη χωρίς αμφιβολία, ότι το άλλο πρόσωπο σας αγαπά. Το ειδύλλιο γίνεται εμπιστοσύνη και σιγουριά, ότι ο σύντροφός σας δεν θα σας εγκαταλείψει.
Σε μια μακροχρόνια σχέση, οι περισσότεροι παραιτούνται από το ρομαντισμό των μηνυμάτων κάθε πρωί, και συνεχόμενων φιλιών. Δεν είναι πλέον απαραίτητα. Έχετε κάτι πολύ πιο πολύτιμο. Έχετε την άνεση μιας αγάπης χωρίς κρίσεις. Έχετε την ελευθερία να είστε αυτοί που είστε, να έχετε τις κακές σας ημέρες, να κάνετε λάθη χωρίς ο σύντροφός σας να θυμώνει μαζί σας ή να σας κάνει να νιώθετε άσχημα. Αυτό είναι το αληθινό ρομάντζο.
Η εξέλιξη του ειδυλλίου
Πώς μπορεί να επιβιώσει ο έρωτας; Η θλιβερή πραγματικότητα ενός γάμου ή μια δεσμευτική σχέση, βρίσκεται στη σκέψη ότι το ένα άτομο θα πεθάνει πριν από το άλλο. Το ειδύλλιο μοιράζεται μεταξύ των συντρόφων, και δίνουν εγγυήσεις ότι θα βρίσκονται κοντά στον άλλο μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής τους.
Δεν είναι όλα ρόδινα στη ζωή.
Ο ρομαντισμός δεν βρίσκεται μόνο στους ειδυλλιακούς περιπάτους στο πάρκο, στις αξέχαστες διακοπές σας, ή σε κάποιο ωραίο εστιατόριο. Βρίσκεται σε ό, τι μπορεί να φέρει η ζωή στο δρόμο σας, όπως μια ασθένεια, τα προβλήματα των παιδιών, ή η ανεργία. Όλες αυτές οι κοινότοπες άσχημες στιγμές, πραγματικά μπορούν να γίνουν συναρπαστικά ρομαντικές με την συγκινητική συμπαράσταση, που ενισχύει τη σχέση και την αγάπη σας.
Αληθινός ρομαντισμός
Ο πραγματικός ρομαντισμός, βρίσκεται τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε ότι κανείς σας δεν είναι αθάνατος, αλλά είστε μαζί στο ταξίδι της ζωής μαζί μέχρι το τέλος.
Θα πρέπει να θυμάστε, είναι ότι ο γάμος δεν χάνει τον ρομαντισμό του όλα αυτά τα χρόνια. Μην πιστεύετε ότι το πραγματικό ειδύλλιο μπαίνει σε αμφισβήτηση, και ότι μπορεί να χάσετε αυτή την αγάπη.
Το αληθινό ειδύλλιο στηριζετε στην αγάπη που έχετε μεταξύ σας.
Βρίσκεται στο γέλιο μέσα στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής, γνωρίζοντας ότι εσείς οι δύο θα επιβιώσετε μαζί.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.