• Αρχική
  • Άρθρα
  • Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις πριν παντρευτείς με πολιτικό γάμο

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις πριν παντρευτείς με πολιτικό γάμο

Λίγο ότι οι θρησκευτικοί γάμοι κοστίζουν πολλά, λίγο ότι οι γάμοι μεταξύ διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκευμάτων είναι συχνότεροι, λίγο ότι η θρησκεία αφορά όλο και λιγότερους

– ή γηραιότερους -, οι πολιτικοί γάμοι από outsider έχουν γίνει το must. Συχνά η νύφη πάει στο δημαρχείο με φουσκωμένη κοιλίτσα, και ένα χρόνο αργότερα ο θρησκευτικός γάμος ακολουθείται από τη βάπτιση.

Μπορεί ο πολιτικός γάμος να αποτελεί μία εύκολη, γρήγορη και οικονομική λύση, αλλά χρειάζεται κι αυτός την προετοιμασία του. Αν μάλιστα θέλετε να παντρευτείτε μία συγκεκριμένη ημερομηνία, μην το αφήσετε τελευταία στιγμή, γιατί το Δημαρχείο μπορεί να έχει περισσότερη κίνηση από ότι φαντάζεστε. 

Η νέα μόδα στους γάμους είναι να παντρευόμαστε δύο φορές τον ίδιο άνθρωπο!

Ποια δικαιολογητικά όμως ζητούν οι δήμοι για να μας παντρέψουν με πολιτικό γάμο;

Ο κάθε δήμος μπορεί να ζητά διαφορετικά δικαιολογητικά για να τελέσει ένα πολιτικό γάμο, όμως σε γενικές γραμμές,τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι :

1) Αστυνομική ταυτότητα.

2) Ληξιαρχική πράξη γέννησης (σε περίπτωση που δεν υπάρχει στο Ληξιαρχείο, ζητείται Πιστοποιητικό εγγραφής στο Δημοτολόγιο).

3) Αντίγραφο λογαριασμού, όπου θα φαίνεται η μόνιμη κατοικία στο δήμο όπου θα τελεστεί ο πολιτικός γάμος.

4) Σε περίπτωση προηγούμενου διαζυγίου απαιτείται το διαζευκτήριο και σε περίπτωση χηρείας, απαιτείται ληξιαρχική πράξη θανάτου.

5) Αγγελία γάμου δημοσιευμένη σε μία ημερήσια τοπική εφημερίδα.

6) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86.

7) Για τους ανηλίκους κάτω των 18 ετών, απαιτείται δικαστική απόφαση.

8) Σε κάποιους δήμους θα σας ζητηθεί παράβολο που προμηθεύεστε από μία ΔΟΥ.

Ε.. εντάξει δε τα λες και πολλά!

ΚΑΛΑ ΣΤΕΦΑΝΑ!

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.