Οι γυναίκες της ζωής του: αδελφή, μαμά, κολλητή και πρώην

Μάθε τι σε περιμένει...

Ο τέλειος άνδρας είναι ορφανός και παρθένος. Δεν έχει µαµά και δεν έχει καµία πρώην.

Ακόµα καλύτερα να τον έχουν αφήσει µόνο του µωρό στα σκαλιά του ορφανοτροφείου κι έτσι να µην έµαθε ποτέ αν έχει αδελφή. Φυσικά δεν έχει ούτε µία γυναίκα φίλη – µη σου πω δεν έχει ούτε άνδρα κολλητό. Έτσι µας ανήκει ολοκληρωτικά και είµαστε σίγουρες ότι εµείς και µόνο εµείς είµαστε η γυναίκα της ζωής του – µετά το χάος. Βέβαια αυτό το είδος άνδρα είναι κάπως σπάνιο.

Το πιο πιθανό είναι να ερωτευτούµε και να παντρευτούµε το µέσο Έλληνα. Ο οποίος δεν µεγάλωσε σαν ορφανό χαµίνι στους δρόµους της Βοµβάης, δεν είναι αντικοινωνικός και κλειστός και το ορµονικό του σύστηµα δουλεύει τέλεια. Έχει και µαµά και αδελφή και φίλες και ξαδέλφες και θείες και πρώην και ίσως και κόρη από προηγούµενο γάµο του.

Για να µην υπολογίσουµε και τη γάτα του που της έχουµε πάρει τη θέση στο κρεβάτι και τα έχει πάρει στο κρανίο.Ακόµα κι αν ο δικός σας αγαπηµένος δεν έχει και πολλά άλλα θηλυκά στη ζωή του, έχει σίγουρα µαµά κι αυτό αρκεί. Μια µαµά αναλογεί σε κάθε άνδρα, εκτός κι αν παντρεύεστε φασολιά. Πάντα µετά τη λέξη «πεθερά» ακολουθεί στο µυαλό µας ένα «ωχ», εκτός κι αν πρόκειται για «Ελληνίδα πεθερά» όπου τα «ωχ» γίνονται τρία, δηλαδή «ωχ ωχ ωχ!» Κυρίως γιατί η Ελληνίδα πεθερά είχε βάλει κάποτε µε σύριγγα στον πλακούντα της απ’ όπου τρεφόταν ο γιος της την πεποίθηση ότι αυτή και µόνο αυτή είναι η γυναίκα που τον αγαπάει.

Τον τσέκαρε δε και καθ’ όλη τη διάρκεια της ανατροφής του να δει αν το εµπέδωσε – «ποια αγαπάει περισσότερο το αγόρι µου;» «Η µαµά». Κι έτσι είναι δύσκολο να πείσετε ότι υπάρχει εκεί έξω κι άλλη µια γυναίκα που αγαπάει εξίσου τον κανακάρη της. Η ιστορία έχει δείξει πως όταν δύο γυναίκες αγαπούν τον ίδιο άνδρα το ξεµάλλιασµα δεν αργεί να έρθει. Όταν περισσότερες από δύο γυναίκες αγαπούν τον ίδιο άνδρα, ποια να πρωτοξεµαλλιάσεις; Κρατηθείτε στο ύψος σας και φερθείτε διπλωµατικά και έξυπνα.

Της μαμάς του
Όλα ξεκινούν από το πώς θα αποκαλείτε τη µέλλουσα πεθερά σας. Το «µαµά» δείχνει υπερβολική οικειότητα και σύντοµα θα αποδειχτεί ακατάλληλο γιατί θα χώνει τη µύτη της στο σπιτικό σας. Το «κυρία τάδε» την κρατάει σε απόσταση και κάνει εσάς να φαίνεστε ψυχρή και σνοµπ – «µη σου πω και ανοργασµική», θα σκεφτεί στο πρώτο καβγαδάκι που θα κάνετε µε το γιο της.

Να τη φωνάζετε µε το µικρό της όνοµα είναι µια κουλ λύση αλλά µόνο αν παντρεύεστε άνδρα τουλάχιστον µια δεκαετία µικρότερό σας και η πεθερά σας δεν σας περνάει δα και πολλά χρόνια. Σε διαφορετική περίπτωση προτιµήστε το «µητέρα». Την κρατάει µεν σε µια απόσταση, αλλά λόγω σεβασµού προς το άτοµόν της. Το «µητέρα» ήταν πάντα κάτι σαν τίτλος τιµής – Μητέρα Τερέζα, Μητέρα Φύση, Μητέρα Γη, Μητέρα Φάλαινα Τυφλή (ok, το τελευταίο είναι ελληνικό µουσικό συγκρότηµα και µπορείτε να το χρησιµοποιήσετε σαν υποκοριστικό για την πεθερά σας µόνο αν παίζει αρµόνιο τις Κυριακές στην εκκλησία).
Αυτό που φοβάται περισσότερο «η µητέρα» είναι ότι µετά το γάµο θα χάσει το παιδί της. Ότι θα της το πάρετε.

Πρέπει να της δείξετε ότι δεν έχετε τέτοιο κακό σκοπό. Κάντε την καρδιά σας πέτρα και κάντε από τώρα κάτι και οι τρεις µαζί. Πηγαίνετε για ψώνια Σάββατο, για σινεµά Κυριακές ή την καλείτε µαζί µε τον πεθερό σας για φαγητό µία φορά την εβδοµάδα. Ναι, είναι βαρετό αλλά καλύτερο από το να έρχεται εκείνη απρόσκλητη στο σπίτι σας. Κατά τα άλλα πρέπει να δείξετε ότι έχετε φτιάξει µια καινούργια οικογένεια, µε τους δικούς της κανόνες και τις δικές της παραδόσεις, και οι άλλοι οφείλουν να τη σέβονται και να την υπολογίζουν. Δηλαδή τα τηλεφωνήµατα εννιά το πρωί κοµµένα. Για να τα αποφύγετε του υπενθυµίζετε να τηλεφωνεί εκείνος στη µητέρα του το προηγούµενο βράδυ κι έτσι εκείνη να µην πάθει στερητικό πρωί – πρωί.

Κάντε µια προσπάθεια να γνωρίσετε την πεθερά σας. Περάστε λίγο χρόνο µαζί, οι δυο σας. Πηγαίνετε για καφέ ή για φαγητό. Μάθετε για τη ζωή της και δείξτε ενδιαφέρον για τα συναισθήµατά της και τα άγχη της για το µικρό της – που είναι ολόκληρος γάιδαρος αλλά εκείνη δεν το ξέρει. Κάντε της δώρα. Κανένα τηλεφώνηµα πού και πού. Ζητάτε καµιά φορά τη συµβουλή της για µια απόφαση που πρέπει να πάρετε µε τον αγαπηµένο σας. Στο τέλος φυσικά θα κάνετε αυτό που θέλετε εσείς οι δύο, δεν έχει σηµασία.

Μη µαλώνετε ποτέ µπροστά της µε το σύζυγό σας – ή το µέλλοντα σύζυγό σας. Πρέπει να της δείχνετε µε κάθε τρόπο ότι λειτουργείτε σαν ζευγάρι. Αν πραγµατικά δεν ταιριάζετε καθόλου µαζί της και αποφασίσετε ότι είναι ο πιο δύστροπος άνθρωπος στον κόσµο, αποφύγετε να έρθετε σε ανοιχτή αντιπαράθεση, δεν σας συµφέρει.

Δείξτε κι άλλη διπλωµατία και προσπαθήστε να κρατήσετε µια σχετικά ευγενική επικοινωνία χωρίς νεύρα και καβγάδες. Αν τα καταφέρετε, είστε πραγµατικά ένας αξιόλογος, πολιτισµένος άνθρωπος.

Οι μεγάλες δυνάμεις
Φυσικά θα προτιµούσατε ο καλός σας να είχε καλύτερο φίλο και όχι καλύτερη φίλη. Το γεγονός όµως ότι τα πάει περίφηµα µε τις γυναίκες δείχνει ότι µπορεί να σας κατανοήσει περισσότερο. Οι άνδρες που έχουν φίλες γυναίκες είναι εκείνοι που σέβονται και εκτιµούν το γυναικείο φύλο. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ζηλεύετε την κολλητή του – όλοι κάνουµε φίλους τους ανθρώπους που δεν θέλουµε µε τίποτα για σεξ. Προσπαθήστε από την αρχή να είστε πολύ φιλική µαζί της και να έρθετε κοντά της.

Φυσικά είναι απόλυτα φυσιολογικό εκείνη και ο αγαπηµένος σας να έχουν µεταξύ τους τα δικά τους «εσωτερικά» αστεία, όπως κι εσείς έχετε το δικό σας κώδικα επικοινωνίας µε τους κολλητούς σας που οι απέξω πιθανώς να µην πολυκαταλαβαίνουν. Προσέξτε ιδιαίτερα τα αστεία που του κάνει όταν τον πειράζει µπροστά σας – σας προειδοποιούν για πλευρές του χαρακτήρα του. Ακόµα κι αν την κάνετε φίλη σας, να ξέρετε ότι θα παραµείνει κατ’ αρχήν η δική του κολλητή και αυτό είναι µη αναστρέψιµο. Πάντως ξέρετε πού να τον ψάχνετε όταν τον διώχνετε από το σπίτι. Δεν είναι λίγο…
Σε αντίθεση µε την καλύτερή του φίλη, η αδελφή του µπορεί να γίνει σύµµαχος στο πλευρό σας. Ξέρει τα καλά και τα κακά του αδελφού της, της µητέρας της, του πατέρα της και κάθε συγγενή και µπορεί να σας βοηθήσει να τους χειριστείτε. Κυρίως γιατί ταυτίζεται µαζί σας, είστε το νέο κορίτσι της οικογένειας.

Συνήθως εκείνη τρέχει µαζί σας για τα νυφικά και όλα όσα χρειάζεστε για το γάµο. Αρκετές φορές θα µπορείτε να θάβετε τον άνδρα σας µαζί. Θα σας υπερασπιστεί µέχρι θανάτου σε περίπτωση απιστίας εκ µέρους του, σε περίπτωση που εκείνος δεν κάνει πια σεξ µαζί σας, σε περίπτωση που ο γάµος σας περνάει κρίση. Όµως προσέξτε καλά τι πληροφορίες της δίνετε για τον εαυτό σας. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι είναι αδελφή του και οτιδήποτε πείτε µπορεί να χρησιµοποιηθεί στο µέλλον εναντίον σας.

Ναι, είναι φυσιολογικό να υπάρχει στη ζωή του η πρώην του. Και να είναι και κουµπάρα στο γάµο σας. Αρκεί κανείς από τους δύο πρώην να µην ελπίζει σε επανασύνδεση, η ερωτική έλξη µεταξύ τους να έχει ξεφτίσει εντελώς και ο λόγος που χώρισαν να µην είχε να κάνει µε απιστία αλλά να ήλθε το πλήρωµα του χρόνου που η σχέση τους πέρασε στη φάση «αδελφάκια» και αποφάσισαν να την τελειώσουν για να γνωρίσουν και κανέναν άλλο άνθρωπο. Τότε µπορείτε κι εσείς να συµπαθήσετε την πρώην του – θεωρήστε το σχεδόν βέβαιο ότι ταιριάζετε, έχετε τα ίδια γούστα.
Μπορεί βέβαια εκείνη να µην είναι καθόλου φίλη του αλλά η µεγαλύτερη εχθρός του, η πρώην γυναίκα του και µάνα του παιδιού του που bitch την ανεβάζει και bitch την κατεβάζει. Μέσα στο γάµο σας µαζί του υπάρχει πιθανότητα να ταυτιστείτε µε αυτή την bitch και να πάρετε προσωπικά όσα συνέβησαν σ’ εκείνο το ζευγάρι. Μην το κάνετε.

Κάθε σχέση είναι µοναδική και είναι µόνο για µία φορά. Οι ίδιοι δύο άνθρωποι µε άλλους συντρόφους θα δηµιουργήσουν σχέσεις εντελώς διαφορετικές από αυτήν που είχαν µεταξύ τους. Τσεκαρισµένο.
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχετε τίποτα να χωρίσετε µαζί της αλλά δεν χρειάζεται να γίνετε και κολλητές. Μην αρχίζετε επίσης να τον θάβετε στην πρώην του κάθε φορά που καβγαδίζετε µαζί του. Μην την παίρνετε τηλέφωνο για να τη ρωτήσετε αν εκείνη είχε περάσει σεξουαλικό πρόβληµα µαζί του και πώς το αντιµετώπισε. Κρατήστε µια τυπική, ευγενική σχέση µαζί της.
Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να µη γίνετε ποτέ φίλη µε την πρώην του. Κάποιες νυν και πρώην σύζυγοι είναι τροµερά ανταγωνιστικές µεταξύ τους – τουλάχιστον µην το δείχνετε σ’ εκείνον ρωτώντας αν η πρώην ήταν hot. Άλλες νυν σύζυγοι είναι ανταγωνιστικές ακόµα και µε το παιδί του. Δεν υπάρχει πιο σίγουρος τρόπος να πάει χάλια η σχέση σας αν δεν αποδεχτείτε το παρελθόν του και το παιδί του.

Οι γυναίκες που τα φτιάχνουν µε χωρισµένους µε παιδιά υποτίθεται πως δεν είναι εγωίστριες και µπορούν να δεχτούν ότι στη ζωή ενός πατέρα θα έρχονται πάντα δεύτερες – ειδικά όταν εκείνος έχει κόρη.
Μην µπερδεύεστε, δεν είστε η µητέρα του παιδιού του. Το αγαπάτε, του κάνετε µπέιµπι σίτινγκ, στάιλινγκ στις Bratz, αλλά για όλα τα άλλα αποφασίζει εκείνος και η πρώην του. Συνειδητοποιήστε ότι εκείνος κι εκείνη πάντα θα έχουν κάποιο είδος σχέσης, είτε αρνητική είτε θετική, κι εσάς δεν σας κόφτει γιατί είστε Σουηδέζα και υπεράνω. Εννοείται ότι ποτέ δεν γκρινιάζετε για το πόσα χρήµατα της δίνει διατροφή, ακόµα κι αν γκρινιάζει ο αγαπηµένος σας. Κάτι τέτοιο κάνει ρυτίδες και τα πράγµατα πιο περίπλοκα.

(gamos)