Απιστία και γάμος

Ποια η γυναικεία πλευρά;

Γιατί οι γυναίκες που έχουν ένα ευτυχισμένο γάμο, απατούν τον άνδρα τους.

Αν νομίζετε ότι ως επί το πλείστον οι άνδρες απατούν τις γυναίκες τους, κάνετε μεγάλο λάθος.

Σύμφωνα με νέα έρευνα πολλές παντρεμένες γυναίκες αναζητούν μία άλλη σχέση που θα τους προσφέρει ρομαντική και σεξουαλική ικανοποίηση, χωρίς να έχουν σκοπό να χωρίσουν από το σύζυγό τους.

Η έρευνα, η οποία εξέτασε 100 ετερόφυλες παντρεμένες γυναίκες μεταξύ 35 έως 45 ετών και τις συνομιλίες τους στο διαδίκτυο με πιθανούς συντρόφους σε ιστοσελίδα για ραντεβού, βρήκαν ότι 67% των γυναικών αναζητούσαν μία σχέση που θα ικανοποιούσε την επιθυμία τους για περισσότερο πάθος.

«Το πιο προβλέψιμο πράγμα σε μία σχέση είναι ότι όσο περισσότερο προχωράει, τόσο μειώνεται η ποιότητα και η συχνότητα του σεξ μεταξύ του ζευγαριού» δηλώνει ο Eric Anderson, υπεύθυνος της μελέτης και καθηγητής της αρρενωπότητας, της σεξουαλικότητας και του αθλητισμού, στο Πανεπιστήμιο του Winchester στην Αγγλία.

Και συνεχίζει «αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε συνηθίσει και βαρεθεί με το ίδιο σώμα. Η πλήξη στο γάμο στεγνώνει την οικειότητα του ενθουσιασμού».

Απιστία, χωρίς την επιθυμία διαζυγίου.
Παραδόξως, πολλές γυναίκες που επιθυμούν πάρα πολύ μία εξωσυζυγική σχέση δεν έχουν καμία πρόθεση να χωρίσουν το σύζυγό τους.

Ο Anderson εξηγεί ότι όλες οι γυναίκες που αξιολογήθηκαν στην μελέτη δεν είχαν καμία επιθυμία να χωρίσουν. 
Αντ’ αυτού ήταν απόλυτες ότι δεν έψαχναν άλλο σύζυγο. «Πολλές δήλωσαν ακόμη ότι αγαπούσαν πολύ το σύζυγό τους και μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν».

Αντί να επιδιώκουν πολλούς συντρόφους, οι γυναίκες στη μελέτη ήθελαν αποκλειστικά σχέση με ένα μόνο άνδρα. 
Μια μονογαμική σχέση.

Οι γυναίκες «χάνονται» στην πλήξη και τη μονοτονία του γάμου, σύμφωνα με τη Dr. Jane Greer, ειδική στα θέματα του γάμου και του σεξ και συγγραφέα του βιβλίου «Πως μπόρεσες να κάνεις αυτό σε μένα;

Μαθαίνοντας να εμπιστεύεστε ξανά, μετά από προδοσία». Όταν θέλουν να αισθάνονται ιδιαίτερες και αγαπημένες, τείνουν να αναζητήσουν μόνο ένα σύντροφο για να εκπληρώσει την ανάγκη αυτή που δεν εκπληρώνει ο άνδρας τους. «Ψάχνουν για τον Πρίγκιπα του Παραμυθιού που θα τις κάνει να αισθανθούν σαν μία πανέμορφη Πριγκίπισσα και ότι είναι επιθυμητές και πάλι».

Ο Anderson δικαιολογεί τις γυναίκες που θέλουν να έχουν σχέση με ένα μόνο άνδρα, λόγω της ανάγκης τους να αισθάνονται συναισθηματικά συνδεδεμένες, προκειμένου να ικανοποιηθούν σεξουαλικά.

Οι άνδρες από την άλλη πλευρά, έχουν την τάση να κάνουν σχέση με πολλές γυναίκες. 
Υπάρχει λιγότερος κίνδυνος έκθεσης, όταν δεν έχουν συναισθηματική σύνδεση, σύμφωνα με τη Dr. Greer.

Και συνεχίζει «οι άνδρες δεν θέλουν να κρατήσουν όλα τα σπερματοζωάρια τους σε ένα καλάθι, θα κάνουν απιστίες με πολλές γυναίκες για να μην συνδεθούν στενά, όπως επίσης υπάρχει έτσι μικρότερη πιθανότητα να τους ζητήσει η άλλη γυναίκα να αφήσουν τη σύζυγό τους».

Η επίπτωση των ρόλων των δύο φύλων.
Σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, οι άνδρες έχουν ανταμειφθεί για την ύπαρξή τους ως άνδρες. Από το να είναι κυνηγοί μέχρι προστάτες και οικογενειάρχες (φροντίζουν την οικογένεια), ο κοινωνικά κατασκευασμένος ρόλος του φύλου τους «είναι άνδρας» ήταν πάντα ισχυρός και επιτυχημένος σε όλες τις πτυχές της ζωής, συμπεριλαμβανομένου και του σεξ.

Οι άνδρες ανταμείβονται γιατί έχουν πολλαπλές σεξουαλικές συντρόφους, που ο Dr. Anderson σημειώνει ως σταθερό στήριγμα.
Οι γυναίκες αντίθετα χαρακτηρίζονται σαν πόρνες όταν έχουν πολλούς συντρόφους.

Ο Anderson υποστηρίζει ότι οι γυναίκες πηγαίνουν μόνο με ένα σύντροφο για να μην χαρακτηριστούν έτσι. 
«Ένας τρόπος που δικαιολογούν τον εαυτό τους ότι δεν είναι πόρνες, είναι ότι επιθυμούν τη μονογαμία με την σχέση τους αυτή και ότι η μονογαμία πρέπει να έχει πάθος».

Γιατί να παντρευτούν;
Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν ο παραδοσιακός γάμος χωράει ακόμη στην βιασύνη και τη φασαρία της σύγχρονης ζωής. 

 

«Με τις αμέτρητες αιτήσεις διαζυγίου, τις απιστίες και τις αλλαγές στις σεξουαλικές συνήθειες» τονίζει ο Anderson, «είναι σαφές ότι το μοντέλο του να κάνουμε σεξ και να αγαπάμε ένα άτομο σε όλη τη ζωή μας έχει αποτύχει και έχει αποτύχει μαζικά».

Η Dr. Greer έχει μία διαφορετική άποψη του παραδοσιακού γάμου «αν μοιράζεστε μία κοινή ιστορία, στηρίζετε ο ένας τον άλλο, έχετε τα ίδια πιστεύω και τις ίδιες αξίες και μία σωστή επικοινωνία, μπορείτε να ζήσετε για πάρα πολλά όμορφα χρόνια μαζί. 
Όπως τα χρόνια περνούν, οι άνθρωποι αλλάζουν και μεγαλώνουν, έτσι είναι σημαντικό για τις σχέσεις να μπορέσουν επίσης να αναπτυχθούν».

Για να αποφύγετε τη μονοτονία του γάμου και την επακόλουθη αναζήτηση μιας άλλης σχέσης, η Dr. Greer τονίζει τη σημασία που έχει η προσοχή στο σύντροφό σας. 
«Ακούγοντας αυτό που θέλει ο σύντροφός σας, ιδιαίτερα σεξουαλικά, θα φέρει κατανόηση στη σχέση και θα διευκολύνει την ανάπτυξή της».

Ο συμβιβασμός είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικός. Μπορεί να μην θέλετε να φέρετε τα ίδια πράγματα στην κρεβατοκάμαρα, αλλά είναι σημαντικό να ακούσετε τις ανάγκες του συντρόφου σας.
Και αν εσείς θέλετε και λαχταράτε να αναθερμάνετε τα πράγματα, τότε πείτε ελεύθερα τις επιθυμίες σας στο σύντροφό σας.

(paidoramacom)                                                                                                                

 

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.