5 λόγοι που θα τον οδηγήσουν αμέσως στην πρόταση γάμου

O γάμος δεν «τρώει τα νιάτα». Το αντίθετο μάλιστα!

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι παντρεμένοι άνδρες χαίρουν άκρας υγείας ή τελοσπάντων η κατάσταση υγείας τους είναι καλύτερη από αυτήν των εργένηδων. Αν και πολλοί συνηθίζουν αστειευόμενοι να υποστηρίζουν ότι ο γάμος τους «τρώει τα νιάτα», η επιστήμη τους διαψεύδει με 5 ηχηρά επιχειρήματα:

*Γερό σκαρί

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του  UCLA αναφέρει ότι οι άνδρες που παντρεύονται από τα 25 και μετά διαθέτουν πιο ανθεκτικό σκελετό σε σύγκριση με τους ανύπαντρους άνδρες ή όσους παντρεύονται νεότεροι.

 

*Εγκεφαλικό, φτου-φτου

Ισραηλινοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι όχι μόνο είναι πιο ευτυχισμένοι οι παντρεμένοι άνδρες, αλλά έχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο. Ωστόσο, για τους άνδρες που είναι δυστυχισμένοι μέσα στο γάμο τους οι πιθανότητες εγκεφαλικού αυξάνονται. (ουπς!)

  

*Χίλια χρόνια να ζήσεις

Οι σχετικές μελέτες των τελευταίων χρόνων συγκλίνουν στο ίδιο συμπέρασμα: Ο γάμος χαρίζει στους άνδρες χρόνια ζωής. Γεγονός που μπορεί να οφείλεται στο ότι τρώνε πιο υγιεινά από τους εργένηδες ή απλά στην συναισθηματική κάλυψη που λειτουργεί τελικά ευεργετικά στην ψυχολογία και την υγεία του.    

 

*Όπλο κατά του καρκίνου

Σύμφωνα με ερευνητές του Χάρβαρντ, οι παντρεμένοι άνδρες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες, συγκριτικά με τους ανύπαντρους.

 

*Ηθικόν ακμαιότατον

Οι παντρεμένοι με παιδιά βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις των ποσοστών του ανδρικού πληθυσμού που πάσχει από κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, αλκοολισμό και εθισμό σε ναρκωτικές ουσίες.

(gamos)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •