• Αρχική
  • Άρθρα
  • Λάδι καρύδας: Το μεγάλο “must” στη ρουτίνα ομορφιάς σας – Πως θα το χρησιμοποιήσετε

Λάδι καρύδας: Το μεγάλο “must” στη ρουτίνα ομορφιάς σας – Πως θα το χρησιμοποιήσετε

Το λάδι καρύδας έχει ενταχθεί στις ρουτίνες περιποίησης και δικαίως, καθώς τα οφέλη του για την επιδερμίδα μας είναι πολλά.

Ειδικά το βιολογικό λάδι καρύδας έχει πολύ υψηλά επίπεδα λαυρικού και καπρυλικού οξέος, τα οποία έχουν αντιμυκητιακή, αντιβακτηριακή, αντιμικροβιακή και αντιική δράση.

Η μικρή μοριακή του δομή επιτρέπει την γρήγορη απορρόφησή του από την επιδερμίδα, χαρίζοντάς μας βαθιά ενυδάτωση! Ενώ επιπλέον απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, κάνοντας το δέρμα μας να φαίνεται λείο, γεμάτο λάμψη.

Δείτε μικρά tips για να το αξιοποιήσετε σωστά στο δέρμα σας, και όχι μόνο!

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπο

  1. Ως καθαριστικό προσώπου: Τρίψτε καλά το λάδι καρύδας στην επιδερμίδα σας και αφαιρέστε το με ένα μαλακό πανάκι, πριν κάνετε το δεύτερο καθαρισμό με το τυπικό καθαριστικό σας. Αυτό δίνει χρόνο στο δέρμα για να αποκομίσει τα θετικά οφέλη του λαδιού.
  2. Στο σώμα σας: Για βαθιά ενυδάτωση σε ολόκληρο το σώμα. Λόγω των αντιμυκητιακών του ιδιοτήτων είναι ό,τι πρέπει για να τρίψετε τα νύχια και τα δάχτυλα των ποδιών. Απλώστε το λάδι καρύδας αμέσως μετά το ντους, όταν το δέρμα σας είναι ακόμα λίγο υγρό, ώστε να κρατήσετε μέρος της υγρασίας.
  3. Μασάζ προσώπου: Απλώστε το λάδι καρύδας στο πρόσωπό σας και τρίψτε το καθώς ασκείτε πίεση για να αυξήσετε την κυκλοφορία και να ενεργοποιήσετε το λεμφικό σύστημα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αρκετό λάδι ώστε το δέρμα σας να είναι ολισθηρό. Όλες οι κινήσεις μασάζ πρέπει να είναι σταθερές και να κινούνται με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω και προς τα έξω για να βοηθήσετε στην ανύψωση των μυών του προσώπου και να ενισχύσετε την ροή της κυκλοφορίας.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στα μαλλιά

Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια εξαιρετικά ενυδατική κρέμα μαλλιών, αφού προσφέρει πολλά οφέλη στα φυσικά σγουρά ή τα ξηρά μαλλιά.

Αναγεννά τα ταλαιπωρημένα μαλλιά, καθώς τα μετατρέπει από θαμπά σε πλούσια, γεμάτα λάμψη. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών και τους τύπους δέρματος, και μην ξεχνάτε ότι λίγη ποσότητα είναι αρκετή για να κάνει… «θαύματα»!

photo unspash