Κόλπα για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα μαγειρικά σκεύη σιλικόνης

Τρόποι για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα είδη μαγειρικής από σιλικόνη.Η σιλικόνη είναι ένα αντικολλητικό υλικό που χρησιμοποιείται σε σκεύη ψησίματος, καλούπια μαγειρέματος, σπάτουλες και άλλα εργαλεία μαγειρικής.

Αν και η σιλικόνη μπορεί να μπει στο πλυντήριο πιάτων, πιθανότατα θα χρειαστεί να πλύνετε ορισμένα σκεύη στο χέρι προκειμένου να απομακρύνετε υπολείμματα τροφών.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τα μαγειρικά σκεύη από σιλικόνη
Τα μαγειρικά σκεύη σιλικόνης πρέπει να πλένονται μετά από κάθε χρήση. Μόλις τα κομμάτια αρχίσουν να κολλάνε, είναι απαραίτητο να κάνετε έναν πιο σχολαστικό καθαρισμό.


Πώς να πλύνετε τα μαγειρικά σκεύη από σιλικόνη
Γεμίστε τον νεροχύτη με πολύ ζεστό νερό- το χλιαρό δεν θα λειτουργήσει και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού απορρυπαντικό πιάτων και διαλύστε το μέχρι να δημιουργηθεί σαπουνάδα.
Βυθίστε τα σκεύη σιλικόνης στο ζεστό σαπουνόνερο και αφήστε τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά ή και περισσότερο.
Τρίψτε με ένα σφουγγάρι τα σκεύη από σιλικόνη και στη συνέχεια ξεπλύντε τα με άφθονο νερό.
Χρησιμοποιήστε τον φούρνο μικροκυμάτων
Εάν τα σκεύη σιλικόνης είναι κολλώδη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετήστε τα για 10 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια αφού τα βρέξετε, πασπαλίστε τα με μαγειρική σόδα. Αφήστε την να στεγνώσει εντελώς. Χρησιμοποιείστε ζεστό νερό για να την ξεπλύνετε και στη συνέχεια ένα μαλακό σφουγγάρι με σαπουνόνερο.

Σκουπίστε τα σκεύη με πανάκια από μικροΐνες ή αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

(Με πληροφορίες από το thespruce. com-mothersblog. gr / photo: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί