• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κόλπα για να κάνετε την καλοκαιρινή εγκυμοσύνη πιο υποφερτή

Κόλπα για να κάνετε την καλοκαιρινή εγκυμοσύνη πιο υποφερτή

Το καλοκαίρι σίγουρα δεν είναι φιλικό προς τις εγκύους...

Το ότι κάθε εβδομάδα βλέπετε την κοιλιά σας να μεγαλώνει, μαζί με τον υδράργυρο του θερμομέτρου του δωματίου σας, ίσως είναι κάτι που σας γεμίσει απόγνωση. Κανείς δεν είπε ότι η εγκυμοσύνη το καλοκαίρι είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν όμως, ορισμένοι έξυπνοι τρόποι να τη διευκολύνετε σε μεγάλο βαθμό!

1) Παραμείνετε ενυδατωμένη

Ναι, το νερό είναι το νο1 απαραίτητο όταν βρίσκεστε στην καρδιά του ζεστού καλοκαιριού και μπορεί να αποτελέσει πρόκληση. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία πιο απολαυστική και γευστική, προσθέτοντας στο νερό σας τα αγαπημένα σας φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Όσο περισσότερη ώρα τα αφήσετε μέσα στο νερό, τόσο πιο έντονη θα είναι η γεύση τους. Απαράβατος κανόνας: μη φεύγετε από το σπίτι χωρίς να έχετε πάρει μαζί σας ένα μπουκάλι ή παγούρι με δροσερό νερό.

2) Παραμείνετε δροσερή

Δεν χρειάζεται να σταματήσετε τις επισκέψεις στην παραλία. Μια απογευματινή βουτιά (με μπόλικο αντηλιακό επάνω σας) όχι μόνο θα μειώσει τη θερμοκρασία του σώματός σας, αλλά επιπλέον, θα καταφέρει να σας χαλαρώσει.  Εφόσον δεν μπορείτε να πάτε στη θάλασσα, τα καθημερινά ντους θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε δροσερή.

3) Αποτρέψτε τον ιδρώτα

Τα αέρινα, ανοιχτόχρωμα και δροσερά ρούχα μητρότητας θα σας προφυλάξουν από τον ιδρώτα, διώχνοντας τα δυσάρεστα εξανθήματα και τη δυσφορία.

4) Μην εκτίθεστε στον ήλιο

Ο απλούστερος τρόπος να προστατευτείτε από την έκθεση στον ήλιο, είναι να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά τις ώρες που η ηλιακή ακτινοβολία είναι στο αποκορύφωμά της.  Επίσης, είναι σημαντικό το σπίτι σας να αερίζεται καλά και να έχει μια θερμοκρασία που δε σας ζεσταίνει περισσότερο.


photo unsplash