Κλειδιά για να κατανοήσετε μια γυναίκα

Δεν είναι τόσο περίπλοκο να καταλάβετε τι θέλουν οι γυναίκες.


Η αγάπη, η αποδοχή, ο σεβασμός, η επιθυμία, η ασφάλεια, το πάθος, η συζήτηση, η στοργή, η ειλικρίνεια το ανοικτό πνεύμα, η οικονομική ασφάλεια και δέσμευση είναι στοιχεία που επιθυμεί να έχει στη σχέση της.
Σίγουρα κάθε γυναίκα έχει τις δικές της επιθυμίες και ανασφάλειες, αλλά η πρόκληση είναι να ξεκλειδώσετε τον συναισθηματικό της κόσμο, χωρίς να δημιουργήσετε αντιφάσεις και συγκρούσεις με τη δυναμική της.

 1. Μια γυναίκα όταν αισθάνεται ότι απειλείται μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή της από μια στιγμή στην άλλη και να οδηγήσει σε σύγχυση, δείχνοντας να θέλει δύο διαφορετικά πράγματα.
  Όταν δείχνει ανησυχία μην επιμένετε στη δική σας λύση, – απλά ακούστε την μέχρι να ζητήσει βοήθεια κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αλλιώς θα θυμώσει γιατί την αποσπάσατε από τη σκέψη της. Συζητήστε για κοινά πράγματα που σας ενδιαφέρουν και μην την φορτώνετε με ανούσιες πληροφορίες και άσχετα γεγονότα.
 2. Οι γυναίκες θέλουν να έχουν επικοινωνιακή επαφή, να αισθάνονται τη σιγουριά και τη σταθερότητα στη σχέση τους, ακόμη και όταν υπάρχει απόσταση. Δείξτε ότι σέβεστε αυτό που αισθάνεται, με τρυφερές, στοργικές χειρονομίες οι οποίες δείχνουν ότι νοιάζεστε και δεν διστάζετε να αποδείξετε πόσο χαίρεστε την παρουσία της. Ακόμη και η παραμικρή ένδειξη αγάπης μπορεί να εκτιμηθεί σε μεγάλο βαθμό, όπως η ειλικρίνεια και το ανοιχτό πνεύμα που δημιουργούν τη βάση εμπιστοσύνης. Να είστε τίμιοι απέναντί της με τις σκέψεις και τα τα συναισθήματα σας. Εάν δεν μπορεί να σας εμπιστευτεί, βλέποντας συνεχώς μια θολή και αόριστη εικόνα, η σχέση σας είναι καταδικασμένη.
 3. Οι γυναίκες αισθάνονται την ανάγκη, ο σύντροφός τους να καταλαβαίνει πότε είναι δυσαρεστημένες, θέλουν να είναι σε θέση να εξομαλύνουν τις εντάσεις, να αισθάνονται τον πόνο, να προσφέρουν ηρεμία και να αφιερώνουν χρόνο με δραστηριότητες μαζί της.
  Η απόρριψη, η πίεση, και η αναισθησία σε κάποια γεγονότα, θα γίνουν αιτίες ψυχρότητας ίσως σε κάποια απίθανη στιγμή και θα αναρωτιέστε για μεγάλο διάστημα τους πιθανούς λόγους. Αντί να δίνετε την δική σας απάντηση και να ισχυρίζεστε ότι δεν έχει καμία σχέση με σας, ή ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε το σκεπτικό της, προσπαθήστε να είστε πιο ευαίσθητοι σε θέματα που αφορούν το παρελθόν και τις φοβίες της.
 4. Σκεφτείτε την εργασία της, τις ευθύνες που επωμίζεται καθημερινά και μην θεωρείτε το μαγείρεμα, τα ψώνια, το καθάρισμα του σπιτιού και την φροντίδα των παιδιών αυτονόητη καθημερινότητα.
  Αναρωτιέστε τι θέλουν οι γυναίκες; Να μην υπήρχε κενό ανάμεσά σας.
  Εάν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να εκφράσετε τους φόβους σας και να την υποστηρίξετε στις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις, τουλάχιστο μην φέρνετε εμπόδια σε αυτά που πιστεύει και θέλει να δημιουργήσει. Μια γυναίκα αισθάνεται υπεύθυνη για τη φροντίδα του συντρόφου της και θα κάνει ότι είναι δυνατό για να υποστηρίξει και να συμβάλει με τον τρόπο της στην επιτυχία των στόχων του. Αναρωτηθήκατε εάν κάνετε το ίδιο;
  Μια υγιής σχέση μπορεί να φροντίσει και να υποστηρίξει το ζευγάρι, μόνο εάν η συναισθηματική φροντίδα και υποστήριξη είναι αμφίδρομη. Αντίθετα η ανισορροπία της συναισθηματικής συνεργασίας θα οδηγήσει στην αποτυχία.
 5. Πότε απολαμβάνετε το χρόνο με μια γυναίκα;
  Όταν είναι ενθουσιασμένες, χαρούμενες, ελεύθερες αισθάνονται ελκυστικές και δεν χάνονται στην ανασφάλεια και την αμφιβολία.
  Ενθαρρύνετε τις αποφάσεις της και μη ζητάτε συνεχώς να σας επικυρώνει. Αφήστε την να αναπτύσσει την εσωτερική δύναμη ενισχύοντας εσάς με τον τρόπο της. Θα συνειδητοποιήσετε ότι όταν δεν θα φοβάται την απόρριψη, θα ανοιχτεί και θα μοιραστεί μαζί σας πράγματα που θεωρούσατε μυστικά. Δώστε χώρο για να αισθάνεται αγαπημένη, αποδεκτή και όμορφη, και εκτιμήστε όλα τα όμορφα δώρα που σας δίνει σε αντάλλαγμα.
  Πρέπει να καταλάβετε ότι η επικοινωνία είναι μια διαδικασία που καλλιεργείται συνεχώς και δεν σταματά ποτέ ακόμη και όταν πιστεύετε ότι έχετε τον θαυμασμό και την προσοχή της. Με μια γυναίκα πάντα υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης νέων τρόπων κατανόησης.

Δέσπω

photo pexels