Πως 7χρονο αγοράκι ανακηρύχθηκε “Παιδί της Χρονιάς” της ASPCA (βίντεο)

7χρονο αγοράκι, από την πόλη Augusta της Georgia των Ηνωμένων Πολιτειών ανακηρύχτηκε “Παιδί της Χρονιάς”

και βραβεύτηκε από τη γνωστή φιλοζωική οργάνωση American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA).

Συγκεκριμένα ο Roman McConn, παρά την ηλικία του, έχει βοηθήσει τα τελευταία 3 χρόνια πάνω από 1300 αδέσποτα ζώα, ώστε να βρουν ένα μόνιμο σπίτι.

Η μητέρα του αναφέρει ότι η αρχή έγινε, όταν ο Roman είδε κάποια εγκαταλελειμμένα κουταβάκια έξω από το κατάστημα PetSmart. Ήταν μια μέρα πριν από τα γενέθλιά του και ζήτησε από τους φίλους του να μην του φέρουν δώρο, αλλά να δώσουν τα χρήματα αυτά σε καταφύγιο αδέσποτων.

Σύντομα άρχισε να επισκέπτεται καταφύγια με τη μητέρα του, για να γνωρίσουν από κοντά και να παίξουν με τα ζωάκια που βρίσκονταν εκεί.

Τόε ήταν που άρχισε να βγάζει βίντεο τα σκυλάκια και να τα ανεβάζει στο ίντερνετ για να βρουν υιοθεσία. Λίγο καιρό μετά, αυτός και η μητέρα του δημιούργησαν το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Project Freedom Ride για να βοηθήσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν.

Το Project Freedom Ride έχει βρει σπίτι σε πάνω από 1400 σκυλάκια τα τελευταία χρόνια, κάτι που κάνει τον Roman ένα μοναδικό και σπάνιο παιδί. Όπως δηλώνει ο ίδιος: “Με κάνει πολύ ευτυχισμένο όλο αυτό. Σώζω μια ζωή. Το επόμενο πράγμα που θέλω να πετύχω είναι να βρω σπίτι σε όλα τα ζωάκια που δεν έχουν στην Αμερική.”

photo unsplash

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...