Είστε καλοί γονείς;

5 τρόποι για να το καταλάβετε!

Αν έχετε στο μυαλό σας ότι καλοί είναι οι γονείς που δεν κάνουν λάθη, σας λέμε ότι δεν είναι καθόλου έτσι. Πάμε λοιπόν να δούμε ποιες είναι οι μικρές ή μεγάλες ενδείξεις ότι τα πάτε μια χαρά στο κομμάτι της ανατροφής του παιδιού σας:

Καλοί γονείς είναι αυτοί που… πασχίζουν για το καλύτερο, δίνουν όλο τους το είναι για το καλό του παιδιού. Είναι η πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα στη ζωή τους και αντιμετωπίζουν με πλήρη υπευθυνότητα την ανατροφή.

Καλοί γονείς είναι αυτοί που…κάνουν λάθη εξαιτίας της απειρίας τους, όμως προσπαθούν να μαθαίνουν μέσα από αυτά και να μην τα επαναλάβουν στο μέλλον. 

Καλοί γονείς είναι αυτοί που…δεν είναι δογματικοί. Δοκιμάζουν κάτι που δε φέρνει αποτέλεσμα, βλέπουν γενικά ότι δε βοηθάει κάπου το παιδί και έχουν το θάρρος να μην επιμένουν εγωιστικά σε αυτό. 

Καλοί γονείς είναι αυτοί που…θέλουν πάντα το παιδί να τους λέει όσα έχει στο μυαλό του, όσα το προβληματίζουν και γενικά πώς βιώνει μια κατάσταση. Είναι δηλαδή πάντοτε πρόθυμοι να ακούσουν το παιδί τους.

Καλοί γονείς είναι αυτοί που…δεν ξεσπούν με κανέναν τρόπο τη δική τους κακή διάθεση και τα νεύρα τους στο παιδί, ούτε καν στο σύντροφό τους. Έχουν αυτοπειθαρχία, προστατεύουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα από αυτό και φροντίζουν να βρίσκουν λύση στα προβλήματά τους μέσω διαλόγου.

Καλοί γονείς είναι αυτοί που…είναι δίκαιοι με το παιδί. Δηλαδή και θα το επιβραβεύσουν όταν πρέπει και θα του επισημάνουν με παιδαγωγικά ορθό τρόπο τα λάθη του. Ούτε μόνο το ένα, ούτε μόνο το άλλο.

Καλοί γονείς είναι αυτοί που…κρατούν για εκείνους τους φόβους και τις ανασφάλειές τους και δεν κάνουν το παιδί κοινωνό αυτών. Τουλάχιστον στο μέτρο του δυνατού!

Καλοί γονείς είναι αυτοί που…δεν αντιμετωπίζουν το παιδί ως μέσο να πραγματοποιήσουν δικά τους ανεκπλήρωτα όνειρα και επιθυμίες και το αφήνουν ελεύθερο να χαράξει τη δική του πορεία ζωής.

(mothergr)

 

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.