1.000 τρόποι για να παίξετε με ένα χαρτόνι

Ένα μεγάλο χάρτινο κουτί που περιμένει στο πεζοδρόμιο είναι πάντα μια πρόσκληση για δράση.
{Vimeo}https://vimeo.com/25239728{/Vimeo}

Πόσες φορές μεταφέραμε τους χάρτινους γίγαντες στο σπίτι;
Μετά από κάθε χρήση του έχει μια άλλη ζωή σε αναμονή. Κρύβει ένα μυστικό για τα παιδιά.
Όταν ήμουν μικρή έπαιζα για μήνες με ένα χάρτινο κουτί επίπλων, που έγινε σπίτι. Η μητέρα μου άνοιξε πόρτα και παραθυρόφυλλα, και εγκαταστάθηκε στο υπόγειο. Έγινε κρεβάτι, παλάτι, φρούριο, και θέατρο. Αυτό το σπίτι ήταν αρκετά μεγάλο για να χωρέσει την αδελφή μου εμένα και τους φίλους μας. Κράτησε όλο το χειμώνα πριν διαλυθεί στην ματαιότητα.
Ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών με τους φίλους τους, είναι τα χάρτινα κουτιά όλων των μεγεθών. Προμηθευτείτε κολλητική ταινία, μαρκαδόρους, μπογιές, και κάντε άφθονο χώρο για να στεγάσετε τη φαντασία σας.
Να θυμάστε ότι τα παιδιά κατευθύνουν τις κινήσεις σας. Πάνω από τα τεράστια κουτιά τοποθετείστε πυργίσκους και κινητές γέφυρες, με σχοινιά που ανοίγουν μυστικές πόρτες, που να συνδέονται με μια σειρά από σήραγγες που οδηγούν σε ένα φρούριο κάτω από ένα δέντρο.
Γίνετε κι εσείς ένα μεγάλο παιδί και περάστε στην άλλη άκρη του φανταστικού κόσμου μαζί με τα παιδιά σας.
Ο ενθουσιασμός στα μάτια τους θα υποστηρίξει το κατασκευαστικό σας όραμα και η συνεργασία μαζί τους θα κάνουν το έργο πραγματικότητα.
Φυσικά, παίζει να είναι πάρα πολύ διασκεδαστικό. Θα φιλοξενήσει πολλές ημέρες παιχνιδιού με την κατασκευή του, και ακόμη περισσότερες μετά την δημιουργία του.
Πάρτε πολλά κουτιά από χαρτόνι και φτιάξτε σωλήνες όλων των μεγεθών, μαζί με σπάγκο, λάστιχα, καπάκια, συνδετήρες, πλαστικά κουπάκια από γιαούρτι, και ότι άλλο διαθέτει η φαντασίας σας, και μετατρέψτε το απόθεμα της σκουπιδιών σε χώρα των θαυμάτων. Φτιάξτε ένα αλεξίπτωτο με ένα παλιό σεντόνι, καταπέλτες να ρίχνουν μπάλες του πινγκ πονγκ, γέφυρες με σκοινιά, και απολαύστε τις ειδικές προκλήσεις των φανταστικών εχθρών, και άγριων θηρίων σε ένα σαφάρι στη ζούγκλα.
Φτιάξε αυτοκίνητα και βαγόνια τρένων να σέρνονται με σχοινιά Μεταφέρετε το παντοπωλείο στην πόρτα σας με φρέσκα λαχανικά από τον κήπο σας, και δώστε τη δυνατότητα στα παιδιά σας να γίνουν έμποροι της γειτονιάς.
Μπορεί να έχετε σκεφτεί ότι θα απαριθμήσουμε κι άλλους 955 τρόπους για να παίξει το παιδί σας με τα χάρτινα κουτιά, αλλά κάθε παιδί μπορεί να βρεί εκατοντάδες άλλους τρόπους. Άλλωστε ποιος θέλει να περιορίσει τη δημιουργικότητα μόνο σε μια λίστα ;