Μετά από μια κουραστική μέρα, το να κάνουμε ένα ντους πριν πάμε για ύπνο φαντάζει ως τον πιο ιδανικό τρόπο για να χαλαρώσουμε. Μάλιστα πολλές από εμάς συνηθίζουμε να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ό,τι χειρότερο για όσες από εμάς έχουμε λεπτά και αδύναμα μαλλιά. Γιατί; Αυτή ρουτίνα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια και σπάσιμο τριχών.
Πώς ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά προκαλεί σπάσιμο, αραίωση και απώλεια
Όταν τα μαλλιά είναι πιο υγρά είναι και πιο ευάλωτα. Ενώ το να τα αφήνουμε να στεγνώνουν φυσικά με τον αέρα είναι πιο υγιής συνήθεια από να χρησιμοποιούμε εργαλεία που εκπέμπουν θερμότητα, από την άλλη το να τρίβονται τα βρεγμένα μας μαλλιά στο μαξιλάρι εξακολουθεί να μην είναι καλή επιλογή. Γιατί; Τα μαλλιά είναι εύθραυστα όταν είναι βρεγμένα, διογκώνονται και η εσωτερική δομή εξασθενεί. Έτσι μειώνεται η ελαστικότητά τους και η τρίχες σπάνε πιο εύκολα.
Επιπλέον, η τριβή κάνει τα βρεγμένα μαλλιά να μπερδεύονται περισσότερο μεταξύ τους και μετά η διαδικασία του χτενίσματος γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Και αυτό, όπως καταλαβαίνεις, οδηγεί σε σπάσιμο. Ποιο είναι το τελικό συμπέρασμα, λοιπόν;
Ενώ το να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να μην οδηγεί σε επιβάρυνσή τους, καθώς έτσι αποφεύγουμε την χρήση εργαλείων που εκπέμπουν θερμότητα, όπως το πιστολάκι, από την άλλη όμως, όπως είδαμε, η συνήθεια αυτή προκαλεί ανεπιθύμητη φθορά, καθώς οδηγεί σε τριβή και σπάσιμο.
Έτσι το καλύτερο- αν και φαντάζει δύσκολο πολλές φορές- είναι να αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν φυσικά μόνα τους. Αυτό φαντάζει ανέφικτο, αλλά όταν έχουμε χρόνο, ειδικά τις μέρες του καλοκαιριού μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτή τη ρουτίνα.
(elle. gr / photo: pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Όρμπαν: Χωρίς τη βοήθεια της Ρωσίας η Ε.Ε. δεν θα ξεπεράσει την κρίση
- Ιράν: Τουλάχιστον 56 μουσεία και ιστορικοί χώροι έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο
- Ισραήλ: Ο πόλεμος κατά του Ιράν εισέρχεται σε μια “αποφασιστική φάση”, λέει ο υπ. Άμυνας
- Προβληματισμός της Ομοσπονδίας των σιδηροδρομικών για την αναστολή λειτουργίας του Οδοντωτού Καλαβρύτων
- Γ. Κώτσηρας: «Έχουμε διαχειριστεί κι άλλες κρίσεις στο παρελθόν, αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία τα δεδομένα»
- Ο Μακρόν καλεί το Ισραήλ σε “απευθείας συνομιλίες” με τον Λίβανο – Προτείνει να τις φιλοξενήσει στο Παρίσι
- Καμμένος για το χτύπημα σε ελληνικό πλοίο: «Να σταματήσει κάθε βοήθεια στον ψυχοπαθή Ζελένσκι»
- Χρυσοχοΐδης: Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης αλλά δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός
- Αυτά βιώνουν καθημερινά οι ναυτικοί στο πέρασμα για τον Περσικό Κόλπο, vid
- Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση χρήσης τμήματος αιγιαλού/παραλίας σε όμορη επιχείρηση ή ναυταθλητικό σωματείο









