Κάψατε το φαγητό; Έτσι θα διώξετε τη μυρωδιά από την κουζίνα

Δεν είναι δύσκολο να κάψετε το φαγητό κατά λάθος. Μπορεί να ξεχάσετε να κλείσετε το φούρνο ή το μάτι της κουζίνας, να μην υπολογίσατε σωστά την ποσότητα του νερού, να κάνετε κάτι άλλο παράλληλα…

Το αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από τον λόγο είναι το ίδιο και το αυτό: το φαγητό έχει καεί και η κουζίνα μυρίζει άσχημα.

Ακόμα κι αν αερίσετε επαρκώς το χώρο, η μυρωδιά του καμένου είναι έντονη και μπορεί να διαρκέσει για μέρες.

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του καμένου φαγητού

Μόλις διαπιστώσετε ότι κάψατε το φαγητό, κλείστε την πόρτα της κουζίνας ή των υπόλοιπων δωματίων ώστε να περιορίσετε τη διασπορά των οσμών. Στη συνέχεια βγάλτε στη βεράντα το καμένο σκεύος για να κρυώσει -λίγο – πριν το καθαρίσετε.

Αποφύγετε τα αποσμητικά χώρου

Η χρήση αποσμητικού χώρου δεν ενδείκνυται καθώς το σπίτι θα μυρίζει ακόμα πιο άσχημα. Αντίθετα, μπορείτε να γεμίσετε μια κατσαρόλα με νερό, να το σιγοβράζετε και στη συνέχεια να προσθέσετε αιθέρια έλαια (όπως λεβάντα), κανέλα ή φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού. 

Χρησιμοποιείστε μαγειρική σόδα, ξύδι και χυμό λεμονιού

Αν δυσκολεύεστε να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του καμένου από το μαγειρικό σκεύος ή τον φούρνο, χρησιμοποιείστε μαγειρική σόδα, ξίδι και χυμό λεμονιού. Προσθέστε στο καμένο σκεύος λευκό ξίδι μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια ή ξεπλύνετε με ένα μείγμα νερού και μαγειρικής σόδας. Το ξίδι είναι ένα ήπιο οξύ που θα βοηθήσει να διαλυθεί το καμένο φαγητό ενώ η μαγειρική σόδα είναι ένα ήπιο λειαντικό που θα κάνει πιο εύκολο το τρίψιμο.

Μυρωδιά καμένου στον φούρνο – Τι να κάνετε

Για τις επίμονες μυρωδιές στο φούρνο, μπορείτε να συνδυάσετε δύο από τα προηγούμενα βήματα σε ένα: καθαρισμό και φρεσκάρισμα. Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση, στύψτε το χυμό σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μαζί με ένα φλιτζάνι νερό, προσθέστε τις λεμονόκουπες και αφήστε το ( μπολ) σε ζεστό φούρνο ( προσοχή στη θερμοκρασία). Στη συνέχεια καθαρίστε τον φούρνο με ένα σφουγγάρι κι αν χρειαστεί περνάτε το εσωτερικό του με λεμονόκουπες για πιο ευχάριστη οσμή.

Extra tip

Φυσικό αποσμητικό με μαγειρική σόδα

Η σόδα μαγειρικής είναι γνωστή για τις αποσμητικές της ιδιότητες. Βάλτε σόδα σε μερικά βάζα, κάντε τρύπες στα καπάκια τους και τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία της κουζίνας. Μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο στη μαγειρική σόδα, ώστε να γλυκάνετε τη μυρωδιά.

(mothersblog. gr / photo: pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί