• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ιδέες για να μεταμορφώσετε την κρεβατοκάμαρα σε… γραφείο (ΦΩΤΟ)

Ιδέες για να μεταμορφώσετε την κρεβατοκάμαρα σε… γραφείο (ΦΩΤΟ)

Η πανδημία έχει διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα και ανάμεσα στις πολλές αλλαγές της καθημερινότητας βρίσκεται η τηλεργασία. Το σπίτι μας μεταμορφώνεται σε γραφείο, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο για όλους.

Όχι μόνο από άποψη ψυχολογίας και εργασίας, αλλά και από θέμα χώρου. Το να βάλεις ένα γραφείο μέσα στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο δεν αποτελεί για όλους μια απλή αγορά και τοποθέτηση. Για πολλούς που ζουν σε ένα στούντιο ή μοιράζονται το διαμέρισμα με τον σύντροφό τους ή έναν συγκάτοικοι, η κατάσταση δεν είναι τόσο εύκολη, ειδικά και αν ο άλλος εργάζεται από το σπίτι. Ο ένας, λοιπόν, «πιάνε» το σαλόνι και ο άλλος το υπνοδωμάτιο.

Τα γραφεία στα υπνοδωμάτια δεν είναι ακριβώς μια… νέα ιδέα αλλά λόγω της πανδημίας έχει γίνει ένα απαραίτητο ντουέτο! Μάλιστα, όπως αποδεικνύουν οι συνδυασμοί γραφείων και υπνοδωματίων, που χαζεύουμε στο Instagram, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι τόσο κομψό, οργανωμένο και παραγωγικό όσο το γραφείο των ονείρων σας.

Φωτογραφίες: Ιδέες για γραφείο στο υπνοδωμάτιο

Πριν, όμως, ξεκινήσετε να μετακινείτε έπιπλα, λάβετε υπόψη μερικούς κανόνες από την Wendy Kleiner, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων η οποία βασίζεται σε έναν ολιστικό τρόπο. Όπως υποστηρίζει, αρχικά, πρέπει να σκεφτείτε ότι δεν μπορείτε να τοποθετήσετε οπουδήποτε το γραφείο.

«Δοκιμάστε και τοποθετήσετε το γραφείο σας σε μια γωνία του δωματίου που δεν είναι άμεσα ευθυγραμμισμένο ή ορατό όταν ξυπνάτε», λέει στο The Zoe Report, προτείνοντας τη δημιουργία ενός διαχωριστικού είτε με τη χρήση ενός ραφιού ή με κουρτίνες. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να βάψετε τον τοίχο ή τη γωνία όπου βρίσκεται το γραφείο σας για να οριοθετήσετε περαιτέρω την περιοχή.

Συνιστά, δε, για αύξηση παραγωγικότητας να βάλετε έναν πορτοκαλί κρύσταλλο aventurine για ενέργεια, δημιουργικότητα, αφθονία και χαρά. Εάν, πάλι, δεν επιθυμείτε έναν κρύσταλλο στο γραφείο, μπορείτε να τοποθετήσετε εικόνες που έχουν ζωή και ενέργεια, καθώς και φυτά, τα οποία θα παρέχουν οξυγόνο στο χώρο σας.

Μια φανταστική ιδέα για γραφείο είναι ένα έπιπλο σαν αυτό που παρουσιάζεται στο Instagram post… Θα είναι γραφείο… αλλά δεν θα είναι! Θα είναι ένα σημείο που θα μπορείτε να εργαστείτε, αλλά και να βάλετε τα διακοσμητικά που θα χαρίσουν μια πινελιά παραπάνω στην κρεβατοκάμαρα.

Θυμηθείτε ότι τα έπιπλα δεν έχουν μόνο μία χρήση. Δηλαδή ένα έπιπλο που χρησιμεύει για γραφείο μπορεί να γίνει και χώρος αποθήκευσης εάν έχει συρτάρια και όχι απαραίτητα για πράγματα σχετικά με τη δουλειά.

Εάν πάλι δεν έχετε καθόλου μα καθόλου χώρο, μπορείτε να εργαστείτε πάνω στο κρεβάτι. ΟΚ, δεν είναι και η πιο άνετη λύση, αλλά χρησιμοποιήστε μια βάση για λάπτοπ ή έναν δίσκο.

Για να κάνετε τη γωνιά του γραφείου πιο ζεστή, ποντάρετε σε cozy υφάσματα. Ένα χαλί κάτω από αυτό, ένα μαξιλάρι πιο δίπλα ή μια κουρτίνα μπορεί να δημιουργήσουν μια πιο όμορφη ατμόσφαιρα.

Τέλος, δύο υπενθυμίσεις από την Kleiner: «Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα λουλούδι ή φυτό στο γραφείο σας», αλλά και εάν γίνεται να τοποθετήσετε το γραφείο δίπλα σε παράθυρο, «καθώς προσφέρουν ενέργεια και η θέα είναι ευχάριστη».


iefimerida/ photo instagram screenshot