• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ιδέες για μπαλκόνι: Πώς να το διακοσμήσετε εάν το λούζει συνέχεια ο ήλιος

Ιδέες για μπαλκόνι: Πώς να το διακοσμήσετε εάν το λούζει συνέχεια ο ήλιος

Τώρα, που η ημέρα είναι πιο μεγάλη και η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα μπαλκόνια και οι βεράντες αποτελούν τον ιδανικότερο χώρο του σπιτιού.

Τι γίνεται, όμως, όταν το μπαλκόνι σας το «βλέπει» όλη μέρα ο ήλιος; Τότε, η κατάσταση είναι δύσκολη. Ενα μπαλκόνι, που λούζεται για πολλές ώρες από φως, θέλει ανάλογη διαχείριση, καθώς η ζεστή τις περισσότερες φορές δεν αντέχεται ούτε από τους κατοίκους του σπιτιού, ούτε από τα φυτά.

Ιδέες για ένα μπαλκόνι γεμάτο ήλιο

Επιλέξτε ανθεκτικά φυτά
Εάν έχετε πρόβλημα με τα φυτά και βλέπετε ότι δεν ευδοκιμούν στο μπαλκόνι σας, τότε αναζητήστε φυτά που μεγαλώνουν στην έρημο. Οι κάκτοι θα μπορούσαν να έχουν θέση στο μπαλκόνι σας και να δώσουν μια εξωτική νότα στον χώρο.

Παίξτε με το φως
Οι καλαμιές αλλά και ειδικές κατασκευές μπορούν να προστατέψουν το μπαλκόνι σας από το φως. Παρέχουν σκιά χωρίς να αποκλείουν τον ήλιο και χαρίζουν μια διακοσμητική πινελιά.

Σκεφτείτε κάθετα
Κάποιος τοίχος του μπαλκονιού σας θα είναι πιο προστατευμένος, οπότε είναι ο ιδανικός για να εγκαταστήσετε έναν κατακόρυφο κήπο. Μπορείτε να τοποθετήσετε μικρά γλαστράκια με κάθε λογής λουλούδια και πρασινάδα.

Φτιάξτε έναν μικρό κήπο
Τα λαχανικά, τα φρούτα και τα βότανα ευδοκιμούν με το γλυκό άγγιγμα του ήλιου. Φτιάξτε, λοιπόν, τον δικό σας μπαχτσέ και ετοιμαστείτε να γευτείτε τους καρπούς σας.

Ξεχάστε τα φυτά στο μπαλκόνι… εντελώς
Εάν δεν φαίνεται να επιβιώνει τίποτα στο μπαλκόνι σας, μην βάλετε κανένα φυτό.Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να τοποθετήσετε μια ξαπλώστρα. Σίγουρα, οι γείτονες θα ζηλέψουν!

Η τελευταία λύση για το μπαλκόνι σας
Εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και ο ήλιος είναι πολύ σκληρός για εσάς και τα φυτά σας, τότε μετατρέψτε το μπαλκόνι σας σε ένα νυχτερινό καταφύγιο. Με αυτόν τον τρόπο μόλις πέσει ο ήλιος, είναι η ώρα να πάρετε τη θέση σας

iefimerida.gr / Φωτογραφίες: Unsplash