• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γιατί δεν πρέπει να ξεπλένεστε από το αλάτι αμέσως μετά το μπάνιο σύμφωνα και με τον Ιπποκράτη

Γιατί δεν πρέπει να ξεπλένεστε από το αλάτι αμέσως μετά το μπάνιο σύμφωνα και με τον Ιπποκράτη

swimming
Κάποιους ίσως τους ενοχλεί το αλάτι και το νερό της θάλασσας όμως δε συμφωνούν οι επιστήμονες.

Ακόμα και ο Ιπποκράτης αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού.

Το νερό της θάλασσας έχει ευεργετικές ιδιότητες, οπότε μην τρέχετε να ξεπλυθείτε αμέσως μετά το μπάνιο

Σύμφωνα με το athensmagazine, αυτά είναι τα οφέλη του θαλασσινού αλατιού:

Είναι ένα φυσικό καθαριστικό του αίματος το θαλασσινό αλάτι.

Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και μαγνήσιο που συνεισφέρει στη δράση των αντιοξειδωτικών. Το αλάτι της θάλασσας είναι σε θέση να αποτοξινώσει τα κύτταρα του δέρματος σας σωστά και να απορροφήσει όλη τη βρωμιά, τη σκόνη και τα τοξικά υλικά από αυτά.

Καθώς απωθεί όλες τις τοξίνες από το σώμα σας, το θαλασσινό αλάτι κάνει το δέρμα σας πιο απαλό και υγιές. Έχει παρατηρηθεί, ότι τα τακτικά μπάνια στην θάλασσα μπορούν να ενισχύσουν τον τόνο του δέρματος σε μεγάλο βαθμό. Το μαγνήσιο στο αλάτι μπορεί να εμποδίσει την κατακράτηση υγρών από το δέρμα σας κρατώντας το απαλό, σφριγηλό και νεανικό.

Επίσης, το θαλασσινό αλάτι είναι πλούσιο σε ζωτικής σημασίας βιταμίνες και ανόργανα μέταλλα, τα οποία απαιτούνται για την σωστή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να βελτιώσουν τον κυτταρικό μεταβολισμό, διατηρούν τους ιστούς ενυδατωμένους, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος και να αυξάνει την αντοχή των κυτταρικών μεμβρανών.

Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο από το αλάτι της θάλασσας μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των φραγμένων πόρων του δέρματος. Εάν έχετε ακμή στην επιδερμίδα σας, τότε το θαλασσινό αλάτι είναι ό,τι καλύτερο για εσάς. Διατηρεί το δέρμα σας καθαρό, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης λοιμώξεων στο δέρμα.

Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε το αλάτι της θάλασσας ως φυσικό πίλινγκ

Η υφή του αλατιού βοηθά στην απομάκρυνση της εξωτερικού στρώματος νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Αυτός είναι εξάλλου ο λόγος για τον οποίο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν για καιρό καλύτερο τόνο στην επιδερμίδα τους και πιο καθαρή όψη σε πρόσωπο και σώμα.

photo unsplash