Φτιάξε μόνη σου ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ σπιτική χαλάουα

Και γιατί είναι ΠΟΛΥ καλύτερη από το κερί

Σε αντίθεση με την αποτρίχωση με κερί, η χαλάουα δεν περιέχει ρητίνη, και έτσι περιορίζεται στην αφαίρεση της τρίχας και των νεκρών κυττάρων και όχι των επιδερμικών κυττάρων, αφήνοντας την επιδερμίδα δίχως κοκκινίλες ή μελανιές.

Η χαλάουα δεν προκαλεί εγκαύματα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε περιπτώσεις φλεβίτιδας

Θα χρειαστείς:

  • 1/2 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1-2 κ.γ. νερό
  • 2 σταγόνες αιθέρια έλαια της προτίμησης σου (προαιρετικά)
  • 1 ζευγάρι γάντια ή/και 1 ξύλινη σπάτουλα (από το φαρμακείο)

Εκτέλεση:

Ζέστανε τη ζάχαρη σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει σαν καραμέλα.

Πρόσθεσε σιγά σιγά το μέλι, το λεμόνι και το νερό ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Μόλις αρχίζει και παίρνει σταθερή μορφή, αποθήκευσε το σε ένα καθαρό βάζο.

Σπιτική χαλάουα (2)

Μπορείς να βάλεις το βάζο από πριν για λίγο στην κατάψυξη, κάτι που θα βοηθήσει το μείγμα να κρυώσει. Έπειτα, πρόσθεσε 2 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σου. Αν το μείγμα δεν πήζει γρήγορα, πρόσθεσε λίγη ζάχαρη. Το μείγμα πρέπει να έχει τη μορφή πλαστελίνης με ίνες σαν κλωστές.

Εφαρμογή:

Αφού η χαλάουα έχει κρυώσει και μπορείς να πιάσεις στα χέρια σου (φορώντας γάντια), πάρε ένα κομμάτι και ξεκίνα να το πλάθεις σαν πλαστελίνη μέχρι να μαλακώσει με κινήσεις που ακολουθούν τη φορά των δεικτών του ρολογιού.

Μην φοβηθείς αν κολλάει στο χέρι. Έχοντας βουτήξει τα δάχτυλά σου σε λίγο ζεστό νερό μπορείς εύκολα να την ξεκολλήσεις.

Όταν η χαλάουα αποκτήσει την ιδανική χρυσαφένια εύπλαστη μορφή της, σημαίνει ότι είναι έτοιμη για να κάνεις αποτρίχωση. Άπλωσε την πάνω στην επιφάνεια που θέλεις να αποτριχώσεις πάντα με τη φορά της τρίχας είτε με μια σπάτουλα είτε πιέζοντας την με τα δάκτυλα και αφαίρεσε απότομα από την αντίθετη κατεύθυνση των τριχών και παράλληλα με την επιδερμίδα.

Αν το μείγμα περισσεύει, μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί. Απλά, τοποθέτησε το σε ένα πλαστικό σακουλάκι και αποθήκευσε το στο ψυγείο.  Όταν θελήσεις να το χρησιμοποιήσεις, βούτηξε το σακουλάκι σε ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσει. Τέλος, σε περίπτωση που παραμείνουν υπολείμματα από την χαλάουα στην επιδερμίδα, μπορείς να τα αφαιρέσεις με λίγο λάδι σώματος.


maxmag/photo: video screenshot