Φασολάκια: Είναι η εποχή τους! Πώς να τα αποθηκεύσετε σωστά στην κατάψυξη

Αυτή την εποχή θα βρείτε στη λαϊκή ή στο σούπερ μάρκετ πολλά διαφορετικά φρέσκα λαχανικά.

Μεταξύ αυτών και φασολάκια τα οποία είναι τρυφερά και πολύ νόστιμα, ειδικά αν τα μαγειρέψετε με φρέσκια, τριμμένη ντομάτα.

Γι΄αυτό κι είναι μια καλή ευκαιρία να αποθηκεύσετε στην κατάψυξη φρέσκα φασολάκια ώστε να σας κρατήσουν μέχρι και τον χειμώνα.

Πώς να καταψύξετε τα φασολάκια
Αρχικά καθαρίστε τα φασολάκια. Κόψτε τις άκρες και αφαιρέστε τις κλωστές αν σας ενοχλούν.
Αν είναι αρκετά μεγάλα, τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια, αλλιώς τα αφήνετε ως έχουν.
Στη συνέχεια, τα πλένετε με άφθονο νερό και τα βάζετε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν.


Τα ζεματίζουμε ή όχι τα φασολάκια;
Αρκετοί προτιμού να αποθηκεύουν τα φασολάκια στην κατάψυξη χωρίς να τα ζεματίζουν πρώτα. Όμως, σύμφωνα με το simplyrecipes.com, το ζεμάτισμα καταστρέφει τα ένζυμα που αλλάζουν το χρώμα, τη γεύση και την υφή των λαχανικών και επιπλέον απομακρύνει τυχόν βρομιές ή φυτοφάρμακα από την επιφάνειά τους, ενώ ταυτόχρονα επιβραδύνουν την απώλεια θρεπτικών συστατικών.


Ακολουθείστε την παρακάτω διαδικασία:

Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα κατά τα 3/4 με νερό και το αφήνετε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Όσο βράζει, γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με πάγο και νερό. Χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι ή τρυπητή κουτάλα για να τοποθετήσετε τα φασολάκια στο νερό που βράζει, αφήνοντάς τα για 3 λεπτά.
Στη συνέχεια τα βγάζετε από το βραστό νερό και τα βάζετε στο παγωμένο για 3 λεπτά. Τα μεταφέρετε σε μια καθαρή πετσέτα πιάτων τοποθετημένη πάνω από ένα ταψί για να στεγνώσουν καλά.

Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα, να τα σκουπίσετε με ένα πανί ή χαρτί κουζίνας για να απομακρυνθεί η υγρασία.
Τοποθετήστε τα φασολάκια σε σακουλάκια κατάψυξης βγάζοντας τον αέρα, πιέζοντας με το χέρι σας. Σημειώστε ημερομηνία σε κάθε σακουλάκι και βάλτε το στην κατάψυξη.


Πόσο καιρό διατηρούνται τα φασολάκια στην κατάψυξη
Τα πράσινα φασολάκια διατηρούνται στην κατάψυξη για 10 έως 12 μήνες. Για να τα μαγειρέψετε μπορείτε είτε να τα αποψύξετε βρέχοντάς τα με μπόλικο νερό είτε να τα βάλετε απευθείας στην κατσαρόλα. Να θυμάστε ότι απαγορεύεται να καταψύχετε εκ νέου τα φασολάκια που είχατε πριν στην κατάψυξη.

(Με πληροφορίες από mothersblog. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί