Έξυπνες συμβουλές για να επιλέξετε το σωστό σουτιέν

Το επιλέγουν λάθος οι περισσότερες γυναίκες

Εάν ένα σουτιέν είναι πολύ σφιχτό πιέζει τα νεύρα, τους μυς και τα αιμοφόρα αγγεία γύρω από τους ώμους και την άνω πλάτη, προκαλώντας πονοκεφάλους και μούδιασμα στα χέρια, ενώ ένα χαλαρό σουτιέν, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στάσης, όπως είναι η καμπούρα.

Υπάρχουν αναρίθμητα σχέδια στην αγορά, αλλά η επιλογή σας πρέπει να γίνει με βάση το ύφασμα, το νούμερο, το αν σας ταιριάζει γενικότερα και όχι με βάση το σχέδιο.

Αρκετές έρευνες επισημαίνουν ότι οι γυναίκες αδιαφορούν για τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν, από την επιλογή ενός ακατάλληλου σουτιέν, εστιάζονταςστο σχέδιο ή το χρώμα.

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με βουργουνδία, δαντέλα, ερωτικός

Επιλέξτε ένα σουτιέν από βαμβακερό ύφασμα που αφήνει το δέρμα να αναπνέει και απορροφά τον ιδρώτα.

woman in white floral brassiere

Προσέξτε να μην προεξέχει η μπανέλα από το σουτιέν, γιατί αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμού.

Εάν έχετε μεγάλο στήθος, ένα στενό σουτιέν παρεμποδίζει τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος και είναι πιθανό να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας του μαστού.

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με ανθρώπινος, άνθρωπος, άτομο, γκρο πλαν

Ορμονικές αλλαγές, όπως είναι η εμμηνόπαυση, η εγκυμοσύνη, οι διακυμάνσεις του βάρους ή η άσκηση, είναι πιθανό να επηρεάσουν το σχήμα του στήθους και να χρειαστεί να αλλάξετε σουτιέν.

black bra and watch

Επιλέξτε ένα σουτιέν με εύκαμπτες τιράντες και κουμπώματα που αυξομειώνουν με ευκολία.

Το σουτιέν πρέπει να εφαρμόζει με άνεση στο σώμα σας, να μην είναι στενό, ούτε πολύ άνετο και να υποστηρίζει κατάλληλα το στήθος.


Medical Daily via onmed/photo unsplash