Έξυπνες ιδέες οργάνωσης με κουτιά παπουτσιών (vid)

Αξιοποιήστε τα χάρτινα κουτιά παπουτσιών για να βάλετε σε τάξη διάφορα πράγματα στο σπίτι.

Τα κουτιά παπουτσιών μετά από ένα χρονικό διάστημα, τα πετάτε στα σκουπίδια ή τα ανακυκλώνετε για να εξοικονομήσετε χώρο στη ντουλάπα σας.

Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε τρόπος να τα αξιοποιήσετε;

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ανακυκλώσετε τα κουτιά παπουτσιών και να τα χρησιμοποιήσετε για αποθήκευση αλλά και για διακόσμηση.

Κουτί για τα καλλυντικά

Ντύστε το χάρτινο κουτί με πολύχρωμα αυτοκόλλητα, ύφασμα ακόμα και με σχοινί και τοποθετήστε το στο μπάνιο για να αποθηκεύετε τα καλλυντικά ή τις βούρτσες μαλλιών.

Διακοσμητικά ράφια τοίχου

Ράφια τοίχου από κουτιά παπουτσιών; Κι όμως. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά κουτιά παπουτσιών, λίγο σπρέι, διακοσμητικό χαρτί, ψαλίδι, μία κόλα, κατσαβίδι, βίδες και τα οικονομικά, διακοσμητικά ράφια τοίχου είναι έτοιμα.

Μαυροπίνακας

Θέλετε έναν μικρό πίνακα για να αφήνετε καθημερινά μηνύματα στην οικογένειά σας όταν βιάζεστε; Φτιάξτε έναν ή περισσότερους (πίνακες) αξιοποιώντας το καπάκι από το χάρτινο κουτί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάψετε το εξωτερικό μέρος με χρώμα μαυροπίνακα και να το αφήσετε να στεγνώσει.


Αποθήκευση κοσμημάτων

Κουραστήκατε να προσπαθείτε να βρείτε το σκουλαρίκι που λείπει όταν βιάζεστε το πρωί; Φτιάξτε μια μπιζουτιέρα με κουτί παπουτσιών. Απλώς ανοίξτε μερικές τρύπες στο καπάκι και στερεώστε τα σκουλαρίκια. Τόσο εύκολα και απλά.

Οργάνωση ντουλάπας

Τοποθετήστε κουτιά παπουτσιών στο συρτάρι και βάλτε με τη σειρά τα εσώρουχα, τις κάλτσες, τα φανελάκια των παιδιών τυλιγμένα σε ρολό. Με τον τρόπο αυτό τα συρτάρια θα είναι πάντα τακτοποιημένα.

Δείτε κι άλλες ιδέες για το πώς θα αξιοποιήσετε τα κουτιά παπουτσιών στο βίντεο που ακολουθεί:

mothersblog/ pexels

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί