Έξυπνα κόλπα: Πώς μπορείτε να καθαρίσετε τις κουρτίνες χωρίς να τις πλύνετε

Αν οι κουρτίνες μυρίζουν ή έχουν λεκέ δεν είναι απαραίτητο να τις πλύνετε.


Δεν είναι εύκολο να πλένετε τις κουρτίνες συχνά ειδικά στην περίπτωση που είναι βαριές. Πώς όμως θα τις φρεσκάρετε, ειδικά του σαλονιού, αν για παράδειγμα μυρίζουν ή αν το παιδί σας σκουπίζει τα χέρια του επάνω τους αφήνοντας λεκέδες;

Επίσης, στις κουρτίνες συσσωρεύεται σκόνη με αποτέλεσμα να φαίνονται θαμπές οπότε το φρεσκάρισμα είναι αναγκαίο.

Πώς μπορείτε να καθαρίσετε τις κουρτίνες
Για να αποφύγετε το πλύσιμο των κουρτινών, που όπως είπαμε δεν είναι μια απλή διαδικασία, επιλέξτε μία από τις ακόλουθες συμβουλές:


Καθαρίστε τις κουρτίνες με ηλεκτρική σκούπα

Χρησιμοποιήστε το εξάρτημα βούρτσας της ηλεκτρικής σκούπας για να σκουπίσετε τις κουρτίνες από την κορυφή προς τα κάτω. Καθαρίζοντας τις με ηλεκτρική σκούπα μία φορά την εβδομάδα βοηθά να τις διατηρήσετε καθαρές και φρέσκες, ειδικά εάν ζείτε σε περιοχή με υψηλά επίπεδα ρύπανσης ή στην περίπτωση που έχετε κατοικίδια.

Χρησιμοποιήστε ατμοκαθαριστή

Ο ατμοκαθαριστής είναι ένας ακόμα αποτελεσματικός τρόπος για να φρεσκάρετε τις κουρτίνες σας χωρίς να τις πλύνετε. Γεμίστε τον με νερό και αφήστε τον να ζεσταθεί. Κρατήστε τον ατμοκαθαριστή περίπου 6 ίντσες μακριά από τις κουρτίνες και μετακινήστε τον πάνω-κάτω, ξεκινώντας από την κορυφή και κατεβαίνοντας. Φροντίστε να ατμίσετε και τις δύο πλευρές των κουρτινών για να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Ψεκάστε με ένα αποσμητικό που θα φτιάξετε μόνοι σας

Σε ένα βαποριζατέρ βάζετε νερό και μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας. Μια καλή επιλογή είναι το λεμόνι καθώς διώχνει τις άσχημες οσμές και παράλληλα τις φρεσκάρει. Καλό είναι να απομακρύνετε πρώτα τη σκόνη και μετά να ψεκάσετε τις κουρτίνες με το αποσμητικό που θα έχετε φτιάξει.

Χρησιμοποιήστε ένα αυτοκόλλητο ρολό καθαρισμού

Το αυτοκόλλητο ρολό καθαρισμού – αποχνουδωτή είναι ακόμα ένας τρόπος για να μπορέσετε να αφαιρέσετε τρίχες και χνούδια . Απλώς κυλήστε τον κύλινδρο πάνω από τις κουρτίνες. Να θυμάστε ότι πρέπει να ξεκινάτε πάντα από την κορυφή. Φροντίστε να ανανεώνετε τα κολλώδη φύλλα για όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

(με πληροφορίες από mothersblog. gr – primecurtaincleaning. com.au / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί