• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έτσι θα ξεπαγώσεις με ασφάλεια οποιοδήποτε κρέας σε λιγότερο από 15 λεπτά

Έτσι θα ξεπαγώσεις με ασφάλεια οποιοδήποτε κρέας σε λιγότερο από 15 λεπτά

Ξεχάσατε να βγάλετε το κρέας από την κατάψυξη; Μπορεί να μη γίνεται να γυρίσετε το χρόνο πίσω, μπορείτε όμως να το συρρικνώσετε το χρόνο που χρειάζεται για να ξεπαγώσει.

Θυμάστε την τελευταία φορά που φύγατε από το σπίτι χωρίς να βγάλετε το κρέας ή το κοτόπουλο να ξεπαγώσει; Φυσικά και το θυμάστε γιατί -στην καλύτερη- δεν είχατε φαγητό για να φάτε εσείς ή -στην χειρότερη- δεν είχατε φαγητό για να μαγειρέψετε για την οικογένεια σας. 

Συμβαίνουν αυτά, άνθρωποι είμαστε λάθη κάνουμε, όλα για κάποιο λόγο συμβαίνουν. Οι κλισέ φράσεις συνεχώς λέγονται, σπάνια βοηθούν. Το θέμα είναι στην πράξη τι θα κάνετε την ώρα που βρίσκεστε στην κουζίνα χωρίς πρώτη ύλη, αλλά με πεινασμένο στομάχι.

Να πως θα το κάνετε.

Για αρχή ζεστάνετε νερό μέσα σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε το μέχρι να δημιουργηθούν οι πρώτες φυσαλίδες στον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήστε το κρέας μέσα σε polybag σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς και βάλτε το μέσα στο νερό, κλείνοντας το καπάκι της κατσαρόλας και έχοντας τη φωτιά σε πολύ χαμηλή στάθμη. 

Ιδανικά, τα κομμάτια πρέπει να είναι μικρά ώστε να ξεπαγώσουν πιο γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται πάνω από 15 λεπτά. 

Στη συνέχεια, αφού αποσύρετε το νερό από τη φωτιά και βγάλετε το κρέας από το ζεστό νερό, μπορείτε να το μαγειρέψτε κανονικά.

Αυτό το τιπ μπορείτε να το εφαρμόσετε και στο κοτόπουλο το οποίο μάλιστα χρειάζεται μόλις 10 λεπτά. 


bovary/photo pexels