Έτσι θα βρείτε το σωστό μέγεθος σουτιέν

Όλες μας κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε φορέσει λάθος νούμερο σουτιέν. Ίσως τις πρώτες φορές, εκεί στην αρχή της εφηβείας, δεν ξέραμε πώς να το επιλέξουμε και καταλήξαμε να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε μέσα σε αυτό ή και το αντίθετο: να μην μπορούμε με ευκολία να συγκρατήσουμε το στήθος μας.

Μπορεί το σουτιέν να μην έχει να κάνει 100% με μόδα, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στο αν ένα outfit θα έχει επιτυχία ή όχι.

Σκέψου μόνο πόσο άβολα θα αισθανθείς αν σκύψεις και οι τιράντες σου είναι πολύ χαλαρές. Ή αν το σουτιέν σου «δεν κάθεται» όταν κάνεις κινήσεις δεξιά και αριστερά.

Ένα σουτιέν που τραβάει ή δεν εφαρμόζει σωστά θα χαλάσει την εικόνα ακόμη και του πιο ακριβού φορέματος. Το σωστό σουτιέν, λοιπόν, πρέπει να σου δίνει την απαιτούμενη στήριξη,  αλλά να σε κάνει να νιώθεις άνετα και γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Η εύρεση του σωστού σουτιέν χρειάζεται σίγουρα χρόνο και υπομονή, αλλά ο τρόπος που θα σε κάνει να νιώθεις και να δείχνεις πραγματικά αξίζει όλη την προσπάθεια. Πώς επιλέγουμε, όμως, το σωστό στηθόδεσμο;

women's maroon bralette beside pair of black pointed-toe shoes

Πρέπει πάντα να δοκιμάζεις το σουτιέν πριν το αγοράσεις. Το νούμερο που φοράς συνήθως πρέπει να είναι ο οδηγός σου. Είναι καλό, όμως, να ελέγξεις- την ώρα που το δοκιμάζεις- αν μπορείς με άνεση να κινηθείς δεξιά και αριστερά και αν σε στηρίζει σωστά. Κούνησε τους ώμους σου, κάθισε σε μια καρέκλα, σήκω ξανά πάνω και αν νιώσεις άνετα, τότε μπορείς να το αγοράσεις.

black lace brassiere on white table

Επειδή κάθε σουτιέν είναι διαφορετικό, το να γνωρίζεις τα μέτρα σου θα σε βοηθήσει να κάνεις σωστές αγορές κάθε φορά. Πρώτα, μέτρησε την περιφέρεια του θώρακά σου με μια μεζούρα, χωρίς σουτιέν ή φορώντας ένα σουτιέν χωρίς μαξιλαράκι. Τοποθέτησε τη μεζούρα στο σημείο κάτω από το στήθος, εκεί ακριβώς που θα καθόταν το λάστιχο του σουτιέν. Στρογγυλοποίησε τους πόντους που θα δείξει η μεζούρα (αν για παράδειγμα είναι 82cm, το μέγεθός σου είναι το 80).

Βρες το cup size σου. Πέρασε τη μεζούρα περιμετρικά του στήθους σου, πάνω στο σημείο της θηλής. Αφαίρεσε την περιφέρεια του στήθους με αυτή του θώρακα για να βρεις το cup size σου.

Συμβουλεύσου τον πίνακα για να κάνεις την αντιστοίχιση, η οποία θα σου αποκαλύψει το cup σου. Παράδειγμα: Με περιφέρεια θώρακα 70 εκ. και περιφέρεια στήθους 90 εκ: Έχουμε, 90-70=20 που σημαίνει ότι το cup σου είναι D, και το μέγεθος σουτιέν που θα πρέπει να αγοράσεις είναι 70D.

black bra and watch

Δεν τελειώσαμε… Για να είσαι σίγουρη ότι έχεις επιλέξει το σωστό σουτιέν θα πρέπει: τα cups να εφαρμόζουν άψογα στο στήθος, οι τιράντες να μη γλιστρούν από τους ώμους, το λάστιχο του σουτιέν να κλείνει σωστά και να μην πιέζει τον θώρακα. Τέλος, το στήθος σου πρέπει να βρίσκεται ακριβώς στη μέση, ανάμεσα στους ώμους και τους αγκώνες. Αν είναι πιο χαμηλά, χρειάζεσαι ένα σουτιέν με περισσότερη στήριξη.


queen.gr/photo pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •