Επίδομα παιδιού: Μέχρι πότε θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Η ημερομηνία πληρωμής

Στις 11 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης του επιδόματος παιδιού από τους δικαιούχους.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα πρόκειται να παραμείνει ανοικτή έως και τις έξι το απόγευμα της 11ης Μαρτίου, όπου στην συνέχεια θα κλείσει για να γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων και η εκκαθάριση της πληρωμής του πρώτου διμήνου έτους 2024.

Η πρώτη πληρωμή του επιδόματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα και ειδικότερα στις 29 Μαρτίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.

Ωστόσο, σημειώνεται πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους δικαιούχους που δεν θα προλάβουν να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις τους, καθώς αιτήσεις θα υπάρχει δυνατότητα να γίνονται ανά διαστήματα, καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Μάλιστα, η τελευταία προθεσμία για να λάβουν οι δικαιούχοι το σύνολο των επιδομάτων του 2024 εκπνέει στις 15 Ιανουαρίου 2025. Σε αυτή την περίπτωση οι δικαιούχοι θα λάβουν όλες τις δόσεις του ’24 αναδρομικά.

Σημειώνεται πως το επίδομα παιδιού αφορά περί τις 800.000 οικογένειες με παιδιά και τα ποσά που πρόκειται να δοθούν θα είναι ίδια με πέρυσι.

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί