• Αρχική
  • Άρθρα
  • Είναι τρόπος κι όχι ο κόπος το να εξοικονομείς λεφτά κάθε μήνα! Και δεν είναι μόνο ένας….

Είναι τρόπος κι όχι ο κόπος το να εξοικονομείς λεφτά κάθε μήνα! Και δεν είναι μόνο ένας….

save
Μάθε πώς να ξοδεύεις λιγότερα λεφτά κάθε μήνα.

Οι παρακάτω τρόποι θα σου δείξουν πως να κάνεις οικονομία.

  1. Καφές απ’ έξω

Είναι η εύκολη λύση. Σκεφτόμαστε ότι κοστίζει πολύ λίγο, κατά μέσο όρο 1,5 €. Όμως, αυτό που δε σκεφτόμαστε είναι ότι αν το κάνουμε έστω 1 φορά την ημέρα, κάθε μέρα της εβδομάδας, ξοδεύουμε 45 € τον μήνα! Κι αυτό, αν δεν πάρετε και κανένα συνοδευτικό, τύπου κρουασανάκι, μπισκοτάκι κλπ.

Καθιερώστε μια πρωινή ρουτίνα, να φτιάχνετε ένα θερμός με τον αγαπημένο σας καφέ και να τον παίρνετε μαζί σας. Ακόμη κι αν σας αρέσει ο εσπρέσσο ή ο καπουτσίνο, συμφέρει πολύ περισσότερο να αγοράσετε μια μηχανή και να κάνετε απόσβεση σε 1 μήνα!

  1. Σούπερ μάρκετ

Ξεκινάς να πας με την προοπτική ότι χρειάζεσαι 2 πράγματα και καταλήγεις να βάζεις στο καρότσι ό,τι μας κάνει κλικ από τα ράφια. Συνήθως, μάλιστα, ξεγελάμε το μυαλό μας και σκεφτόμαστε ότι “είναι σε προσφορά”, “έχει μεγάλη έκπτωση”.

Στην ουσία αυτό είναι και το τρικ του μάρκετινγκ. Γι’ αυτό και στα μαγαζιά έχουν γιγάντιες ταμπέλες με τις προσφορές και τις εκπτώσεις. Κάνε λίστα σε ένα χαρτί με το τί ακριβώς χρειάζεσαι. Έτσι, θα ξοδεύεις λιγότερα!

  1. Ψώνια

Τρελαίνεσαι για shopping therapy; Τότε ξοδεύεις χρήματα. Αν δεν μπορείς -και δε θες- να αποχωριστείς την αγαπημένη σου συνήθεια, τότε πορείς να βάλεις ως στόχο να παίρνεις κάτι καινούριο ανά κάποιο διάστημα, πχ ανά μήνα ή ανά δίμηνο, σαν δώρο για σένα, αλλά όρισε μετά ένα ποσό, το οποίο δε θα ξεπεράσεις για το ατομικό σου αυτό δωράκι. Έτσι, πρώτον, θα έχεις κάτι να περιμένεις και δεύτερον, θα περιορίζεις τον εαυτό σου ως προς το ποσό και θα ξέρεις ότι, αν το ξεπεράσεις, τον άλλο μήνα δε “δικαιούσαι” μέρα για ψώνια.

  1. Χύτρα ταχύτητας

Η χρήση ταχύτητας, πέρα από το ότι μαγειρεύει σε ελάχιστο χρόνο τα φαγητά που με την απλή κατσαρόλα θα ήθελαν ώρες, σου κάνει και οικονομία.

Μπορείς να εξοικονομήσεις έως και 80 % ενέργειας. Με απλά μαθηματικά προκύπτει ότι μπορείς να γλιτώσεις έως και 100 € ετησίως αν τη χρησιμοποιείς αντί για την απλή κατσαρόλα.

Ειδικά αν έχεις οικογένεια, με παιδιά ή περισσότερα μέλη, σίγουρα θα χρειάζεται να μαγειρεύεις συχνά, ίσως και δύο φαγητά την ημέρα. Θα ξοδεύεις λιγότερα λεφτά και χρόνο.

photo unsplash