Έχεις χλωμή επιδερμίδα; Δες τι να κάνεις με το μακιγιάζ

pale skin
Το χλωμό δέρμα σε κάνει να νιώθεις λίγο άτονη.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και το μόνο που χρειάζεσαι, σύμφωνα με το ediva, είναι να ακολουθήσεις τις σωστές συμβουλές στο μακιγιάζ.

Πώς να βαφτείς λοιπόν, αν έχεις χλωμό δέρμα.

  1. Να φοράς πάντα αντηλιακή κρέμα προσώπου

Η αντηλιακή κρέμα προσώπου είναι απαραίτητη όποιο κι αν είναι το χρώμα της επιδερμίδας σου. Ένα παραπάνω όμως για εσένα που είσαι τόσο ανοιχτόχρωμη, αφού καίγεσαι πιο εύκολα. Πάντα λοιπόν πριν βγεις έξω πρέπει να φοράς αντηλιακό, ανεξάρτητα αν έξω έχει συννεφιά. Έτσι, θα αποφύγεις τη βλάβη και τη φωτογήρανση που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο.

  1. Βάλε το καφέ eyeliner στο νεσεσέρ σου

Μπορεί να λατρεύεις το μαύρο σου eyeliner αλλά αν το δέρμα σου είναι χλωμό τότε ίσως είναι καλύτερα να το αντικαταστήσεις με ένα καφέ eyeliner. Κι αυτό γιατί ένα καφέ eyeliner θα κάνει μικρότερη αντίθεση με το δέρμα σου και δε θα είναι τόσο έντονο. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι πιο αρμονικό.

  1. Απόφυγε τις έντονες αντιθέσεις στις σκιές

Για τις σκιές ισχύει ότι περίπου είπαμε πιο πάνω για το eyeliner. Με άλλα λόγια, μια σκούρα σκιά θα κάνει έντονη αντίθεση με το δέρμα σου και ίσως δείχνει υπερβολικά έντονη. Προτίμησε λοιπόν bronze, καφέ ή γκρι σκιές που είναι λίγο πιο κοντά στο χρώμα του δέρματος σου σε σχέση με μια μαύρη σκιά άρα το αποτέλεσμα θα είναι πιο φυσικό.

  1. Μην το παρακάνεις με το ρουζ

Μπορεί να νομίζεις ότι η χλωμή σου επιδερμίδα χρειάζεται απλά παραπάνω ρουζ αλλά αυτό είναι λάθος! Αν βάλεις αρκετό ρουζ στα ζυγωματικά σου τότε διατρέχεις τον κίνδυνο να θυμίζεις κλόουν. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια φυσιολογική δόση ρουζ αλλά κυρίως τη σωστή απόχρωση. Συγκεκριμένα, απόφυγε τις σκούρες αποχρώσεις ρουζ ενώ προτίμησε ροζ και ροδακινί αποχρώσεις που είναι πιο κοντινές στο φυσικό σου χρώμα.

  1. Αγάπησε τα nude κραγιόν

Τα nude κραγιόν δένουν ιδανικά με την ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα σου, επομένως μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες αποχρώσεις και να τα φορέσεις όλες τις ώρες της ημέρας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε μπορείς να βάλεις ένα έντονο κόκκινο κραγιόν που θα έρθει σε αντίθεση με το δέρμα σου. Σε αυτή την περίπτωση όμως κράτα το υπόλοιπο μακιγιάζ σου σε ήπιους τόνους.

photo pexels