Δύο σημαντικοί λόγοι που μπορούν να «απογειώσουν» την καριέρα σου

Για μία πολύ επιτυχημένη καριέρα, δώσε προτεραιότητα σε αυτούς με τους οποίους συνεργάζεσαι περισσότερο από κάθε άλλο παράγοντα.

Αυτή είναι η συμβουλή που δίνει η Αν Χάιατ, η οποία εργάστηκε ως εκτελεστική βοηθός του Τζέφ Μπέζος και της Μαρίσα Μάιερ, αλλά και τον επικεφαλής του προσωπικού Έρικ Σκμιντ.

Στο βιβλίο της που κυκλοφόρησε πέρυσι με τίτλο «Στοιχημάτισε στον Εαυτό σου», η Χάιατ παραθέτει τους δύο βασικούς λόγους με τους οποίους «ανέβασε» την καριέρα της.

«Πρώτον έδωσε προτεραιότητα στο να βρει έναν μάτατζερ που να διαμορφώσει την επαγγελματική πορεία που εγώ θέλω να ακολουθήσω και να ενσωματώνει τις ηγετικές ιδιότητες που θέλω να κατέχω. Δεύτερον, έχω επιλέξει ρόλους που με περιβάλλουν με ανθρώπους πολύ υψηλής ποιότητας και με τους οποίους έχω πολλές ευκαιρίες να μεγαλώσω μαζί τους».

Ο ιδρυτής της Amazon Μπέζος προσέλαβε την Χάιατ το 2002 και εργάστηκαν μαζί μέχρι το 2005, όταν έφυγε για να σπουδάσει για να πάει για το διδακτορικό της. Προσλήφθηκε εν συνεχεία στην Google το 2006 και εργάστηκε εκεί για 12 χρόνια, πρώτα για την Μάιερ, τότε αντιπρόεδρο και αργότερα διευθύνουσα σύμβουλο της Yahoo και εν συνεχεία για τον Σκμίντ, τότε διευθύνοντα σύμβουλο της Google. Η Χάιατ έχει συστήσει τώρα τη δική της συμβουλευτική εταιρεία στην οποία παρέχει καθοδήγηση σε διευθύνοντες συμβούλους.

Η Χάιατ λέει ότι εντυπωσιάστηκε από τους ανθρώπους που γνώρισε στη Google, ειδικά με την Μάιερ, λέγοντας ότι ήξερε ότι θα ήταν δύσκολο να δουλέψει γι’ αυτήν, αλλά θα μάθαινε πολλά.

Η Χάιατ έγραψε στο βιβλίο της: «Για να προχωρήσει κάθε φορά στο επόμενο βήμα στη διάρκεια της καριέρας μου έθετα στον εαυτό μου το βασικό ερώτημα: Τι θέλω να μάθω στην επόμενη φάση της καριέρας μου; Χωρίς να έχεις την αίσθηση του επόμενου βήματος, είναι εύκολο να περιοριστείς σε άνετους ρόλους που αποφεύγουν το άγχος, αντί να κυνηγούν ευκαιρίες για ανάπτυξη», λέει.

Η Χάιατ λέει ότι οι μάνατζέρ της υπήρξαν συχνά η κινητήρια δύναμη της προσωπικής της πορείας ανέλιξης και ευκαιριών. Σε αντάλλαγμα, λέει, ήταν στο χέρι της να αδράττει τις ευκαιρίες και να έχει αποτελέσματα.

Η ίδια τονίζει ότι πάντα έδινε προτεραιότητα στον τύπο των ανθρώπων για τους οποίους ήθελε να εργαστεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, γιατί η ενασχόληση με αυτούς θα διαμόρφωνε το είδος του ανθρώπου και του ηγέτη που ήθελε να είναι.

moneyreview με πληροφορίες από Business Insider/ photo pexels

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί