Δοκιμάστε αυτό το εύκολο καθάρισμα φούρνου φτιάχνοντας φυσική πάστα

Το να διατηρείτε τον φούρνο σας καθαρό με λίγη περιοδική συντήρηση μπορεί να βοηθήσει πολύ.

Αλλά επειδή η πόρτα του φούρνου σας μένει κλειστή τις περισσότερες φορές, είναι πολύ εύκολο να αγνοήσετε τη βρωμιά που συσσωρεύεται στο εσωτερικό από τις σταγόνες, τις διαρροές και τα ψίχουλα που ψήνονται στις επιφάνειες του φούρνου.

Ακόμα κι αν παρατηρήσετε ότι ο φούρνος σας χρειάζεται τρίψιμο, το έργο είναι δελεαστικό να το αναβάλετε: Ποιος θέλει να αντιμετωπίσει τα επιβλαβή χημικά καθαρισμού ή τους οξυμένους καπνούς όταν ενεργοποιείτε τη ρύθμιση αυτοκαθαρισμού;

Εμπνευσμένη από τις συμβουλές καθαριότητας του σπιτιού και τις εισβολές TikTok , δοκίμασα μια ασφαλή και εύκολη μέθοδο καθαρισμού στον δικό μου φούρνο που μου επέτρεψε να χρησιμοποιώ βασικά βασικά είδη κουζίνας αντί για σκληρά χημικά.

Ποια είδη κουζίνας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε με ασφάλεια τον φούρνο σας;
Αν και ο φούρνος μου δεν έχει αντέξει πολλή χρήση, το εσωτερικό του ήταν πασπαλισμένο με όλα τα είδη των υπολειμμάτων του παρελθόντος. Ωστόσο, δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω σκληρές χημικές ουσίες για να καθαρίσω τους λεκέδες και τα λίπη, γι’ αυτό δοκίμασα να χρησιμοποιήσω τρία είδη που υπήρχαν ήδη στην κουζίνα μου: μαγειρική σόδα , ξύδι και λεμόνι . Η τριάδα καθαριστικών DIY μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τους λεκέδες, να χαλαρώσετε τη βρωμιά και να τρίψετε απαλά τις ψημένες διαρροές και πιτσιλίσματα.


Να τι έκανα για να καθαρίσω τον φούρνο μου με αντικείμενα στην κουζίνα μου:

1 . Ρίξτε 3/4 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1/4 φλιτζάνι νερό σε ένα μπολ.

Ρίχνετε μαγειρική σόδα και νερό σε ένα μπολ μεγέθους γεύματος.

2 . Ανακατεύουμε να σχηματιστεί μια πάστα.

3 . Βουτήξτε ένα σφουγγάρι στην πάστα και σκουπίστε τις εσωτερικές επιφάνειες του φούρνου σας.

4 . Μόλις καλύψετε τη βρωμιά του φούρνου με την πάστα, πιάστε ένα μπολ που μπορεί να αντέξει σε χαμηλή φωτιά. (Η πορσελάνη λειτουργεί.) Ρίξτε 1 φλιτζάνι ξύδι στο μπολ. (Προαιρετικά: Μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού για μερικές καλές μυρωδιές.

5 . Τοποθετήστε το μπολ στο κάτω μέρος του φούρνου. Ρυθμίστε το φούρνο σας σε χαμηλή φωτιά και αφήστε τον να καθίσει για 1 ώρα.
Έβαλα προσεκτικά το μπολ με το ξύδι στον πάτο του φούρνου.

6 . Κλείστε τον φούρνο σας και περιμένετε να κρυώσει. Αφαιρέστε το μπολ. Βρέξτε το σφουγγάρι σας και σκουπίστε την πάστα για να αποκαλύψετε έναν αστραφτερό φούρνο.

7 . Για να βοηθήσω στην αφαίρεση λεκέδων, έριξα χυμό λεμονιού πάνω από αποχρωματισμένα σημεία του φούρνου. Δεν χρειάζεται να στίψετε χυμό λεμονιού. Κόψτε το λεμόνι στη μέση και σκουπίστε το μισό πάνω από τους λεκέδες και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό σφουγγάρι.

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί