Δεν θα τρίψετε ξανά τις σχάρες του φούρνου με αυτό το μυστικό! Βίντεο

Η απομάκρυνση των λεκέδων από τις σχάρες του φούρνου σίγουρα είναι μια κουραστική δουλειά. Ειδικά αν ο νεροχύτης της κουζίνας σας είναι μικρός, ο καθαρισμός τους γίνεται ακόμα δυσκολότερος. Οι σχάρες είναι ογκώδεις και συσσωρεύουν επίμονο λίπος με την πάροδο του χρόνου, κάνοντας τον καθαρισμό τους μια πρόκληση.

Υπάρχει όμως λύση! Μπορείτε να καθαρίσετε τις σχάρες του φούρνου σας στην μπανιέρα. Αυτή είναι μια έξυπνη συμβουλή που μπορεί να απλοποιήσει αυτή τη δυσάρεστη διαδικασία.

Γιατί η μπανιέρα είναι ιδανική για να καθαρίσετε τις σχάρες του φούρνου
Άφθονος χώρος: Η μπανιέρα παρέχει αρκετό χώρο επιτρέποντας τον βαθύ καθαρισμό ολόκληρης της επιφάνειας τους. Ξεχάστε τις άσκοπες προσπάθειες να χωρέσετε τις σχάρες στον μικρό νεροχύτη της κουζίνας.
Ευκολότερο τρίψιμο: Η λεία επιφάνεια της μπανιέρας κάνει το τρίψιμο πιο εύκολο σε σύγκριση με τις γωνίες και τις άκρες ενός νεροχύτη. Μπορείτε να τοποθετήσετε τις σχάρες επίπεδες στον πάτο της μπανιέρας ή να τις στηρίξετε κάθετα εξασφαλίζοντας καλύτερη πρόσβαση ώστε να τρίψετε όλες τις πλευρές τους.
Χωρίς γρατσουνιές: Αυτή η μέθοδος μειώνει ακόμη τον κίνδυνο να γρατσουνίσετε ή να προκαλέσετε ζημιές στον νεροχύτη σας, κάτι που μπορεί να συμβεί όταν προσπαθείτε να χειριστείτε ογκώδεις σχάρες σε περιορισμένο χώρο.
Πιο αποτελεσματικός καθαρισμός: Το ζεστό νερό που γεμίζει την μπανιέρα βοηθά στη διάλυση επίμονων λεκέδων λίπους και βρωμιάς, κάνοντας τον καθαρισμό πιο αποτελεσματικό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε απορρυπαντικά ή φυσικά διαλύματα στο νερό για ακόμα πιο δυνατή απολύμανση.
Αποφυγή ακαταστασίας: Επειδή οι σχάρες μπορούν να μουλιάσουν στην μπανιέρα, δεν χρειάζεται να τις επιβλέπετε συνεχώς. Αφήστε τις να μουλιάσουν για όσο χρειάζεται, χωρίς να πιάνουν χώρο στον πάγκο της κουζίνας.
Ο καθαρισμός των σχαρών του φούρνου στην μπανιέρα προσφέρει ευκολία, αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα. Είναι μια χρήσιμη συμβουλή που αξίζει να δοκιμάσετε, ειδικά αν ο νεροχύτης της κουζίνας σας είναι μικρός.

Ακολουθήστε αυτά τα 7 απλά βήματα για να κάνετε τις σχάρες του φούρνου σας να αστράφτουν ξανά από καθαριότητα:

Αφαιρέστε τις σχάρες και τοποθετήστε τις στην μπανιέρα. Βεβαιωθείτε ότι η μπανιέρα είναι άδεια και καθαρή για να αποφύγετε γρατσουνιές ή επιπλέον λεκέδες.
Γεμίστε την μπανιέρα με καυτό νερό. Το καυτό νερό βοηθάει στη διάλυση των λιπαρών λεκέδων. Φροντίστε το νερό να καλύπτει πλήρως τις σχάρες.
Προσθέστε απορρυπαντικό πιάτων. Ρίξτε μια γενναιόδωρη ποσότητα υγρού πιάτων στο νερό. Το απορρυπαντικό θα διασπάσει τη λιπαρότητα και τους λεκέδες.
Ενισχύστε τον καθαρισμό (προαιρετικό). Για ακόμα πιο αποτελεσματικό καθάρισμα, μπορείτε να προσθέσετε:
Μαγειρική σόδα: Πασπαλίστε αρκετή μαγειρική σόδα απευθείας στις σχάρες. Η μαγειρική σόδα είναι φυσικό απορρυπαντικό και βοηθά στην απομάκρυνση των επίμονων λεκέδων.
Ξύδι: Ρίξτε περίπου ένα φλιτζάνι ξύδι στο νερό. Το ξίδι είναι όξινο και βοηθά στη διάλυση των σκληρών λεκέδων ψησίματος.
Μούλιασμα: Αφήστε τις σχάρες να μουλιάσουν στο μείγμα νερού και απορρυπαντικού για τουλάχιστον μία ώρα. Οι πολύ λερωμένες σχάρες, μπορεί να χρειαστεί να παραμείνουν στο νερό για περισσότερο χρόνο. Το μούλιασμα βοηθά στη χαλάρωση των λεκέδων και της λιπαρότητας, καθιστώντας τον καθαρισμό πιο εύκολο.
Τρίψιμο και καθαρισμός. Μετά το μούλιασμα, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή ένα σφουγγάρι για να τρίψετε σχολαστικά τις σχάρες. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές με επίμονα κατάλοιπα. Μπορείτε να φτιάξετε ένα καθαριστικό ανακατεύοντας μαγειρική σόδα με λίγο νερό για να σχηματίσετε μια πάστα.
Ξεπλύνετε και στεγνώστε. Ξεπλύνετε καλά τις σχάρες με καθαρό νερό για να απομακρυνθεί όλο το απορρυπαντικό και η μαγειρική σόδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ντους χειρός ή να γεμίσετε ξανά την μπανιέρα με καθαρό νερό. Στεγνώστε τις σχάρες εντελώς πριν τις τοποθετήσετε ξανά στο φούρνο.

Δείτε βίντεο ΕΔΩ

(Με πληροφορίες από enikos. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί