Χρησιμοποιείστε αυτά τα 3 φυσικά υλικά για να να καθαρίσετε το σίδερο όταν κολλάει

Συχνά η πλάκα του σίδερου κολλάει ή μαυρίζει επειδή κόλλησε το ρούχο


Ο πιο κοινός λόγος που το σίδερο κολλάει είναι γιατί η πλάκα δεν είναι λεία. Αυτό οφείλεται στη λάθος θερμοκρασία που συχνά σιδερώνετε τα ευαίσθητα ή συνθετικά ρούχα κι έχει ως αποτέλεσμα να κολλάει το ύφασμα.

Τρεις εύκολοι τρόποι να καθαρίσετε το σίδερο

  • Χοντρό αλάτι
  • Λευκό ξίδι
  • Μαγειρική σόδα


Χοντρό αλάτι

Βάλτε το σίδερο στην πρίζα και αφήστε το να ζεσταθεί. Απλώστε μια παλιά πετσέτα που δεν χρειάζεστε ή μια λαδόκολλα στη σιδερώστρα και ρίξτε χοντρό αλάτι. Με απαλές κινήσεις σιδερώστε, πιέζοντας πάνω από το αλάτι. Η βρωμιά συνήθως κολλάει στο αλάτι, αφήνοντας την πλάκα του σίδερου καθαρή και λεία. Αν παραμένει λίγη βρομιά, δοκιμάστε ξανά ανανεώνοντας το χοντρό αλάτι ή χρησιμοποιήστε αντί για πετσέτα, εφημερίδα. Μια ακόμα εναλλακτική που έχετε είναι το αλουμινόχαρτο. Κόψτε ένα τετράγωνο κομμάτι, απλώστε χοντρό αλάτι και περάστε από πάνω το ζεστό σίδερο.

Λευκό ξίδι

Μουλιάστε για περίπου 15- 30 λεπτά τα καμένα υπολείμματα με ένα πανί που έχετε ρίξει ξίδι και στη συνέχεια τρίψτε μέχρι η πλάκα να καθαρίσει. Σκουπίστε με μια καθαρή πετσέτα με προσοχή ώστε να μη περάσουν βρωμιές στις τρύπες της πλάκας.

Μαγειρική σόδα

Μια πάστα από μαγειρική σόδα και ξίδι ή λεμόνι, μπορεί επίσης να καθαρίσει το σίδερο που έχει στην πλάκα καμένο ρούχο. Απλώστε την προσεκτικά, αφήστε την να δράσει για λίγη ώρα και τρίψτε στη συνέχεια με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

(με πληροφορίες από mothersblog. gr / bhg. com / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί