Menu

Μάθε πως να φορέσεις το άρωμα σου σωστά!

10 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΗΤΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.
Η Coco Chanel είχε πει ότι η γυναίκα που δεν φορά άρωμα, δεν έχει μέλλον!

Το άρωμα μιας γυναίκας δεν είναι ένα απλό αξεσουάρ πάνω της, είναι η υπογραφή της, αναδεικνύει την προσωπικότητά της και την διάθεσή της. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξέρεις τον σωστό τρόπο να φορέσεις το άρωμά σου.

1. Ποια είναι τα καλύτερα σημεία στο σώμα

Τα σημεία που είναι ιδανικά για να ψεκάσεις το άρωμά σου, ώστε να διαρκεί περισσότερο, είναι πίσω από τα αυτιά, εσωτερικά στους καρπούς, εσωτερικά στους αγκώνες, πίσω από τα γόνατα, ανάμεσα στους μηρούς και ανάμεσα στα στήθη σου. Εννοείται ότι δεν αρωματίζουμε όλα αυτά τα σημεία ταυτόχρονα, επιλέγουμε δύο ή τρία.

2. Μην το τρίβεις

Μην τρίβεις το σημείο που έχεις αρωματίσει, αλλά ταμπάρισέ το με ελαφριά χτυπηματάκια. Αν, για παράδειγμα, έβαλες άρωμα στον ένα καρπό, μην τον τρίβεις με τον άλλο, γιατί έτσι το άρωμα θα εξατμιστεί πιο γρήγορα, αλλά και θα αλλοιωθεί η μυρωδιά του.

3. Προσοχή στην ποσότητα

Το ιδανικό είναι να εκπέμπεις μια μυρωδιά, όταν σε πλησιάζει κάποιος αρκετά και όχι να αφήνεις μια έντονη οσμή σε κάθε χώρο που περνάς. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό. Γι αυτό, ένα-δύο ψεκάσματα κάθε φορά είναι ιδανικά.

4. Μην ψεκάζεις τα ρούχα σου

Φόρεσε το πριν ντυθείς. Έτσι, θα διαρκέσει περισσότερο και η μυρωδιά του θα είναι πιο γνήσια, χωρίς αλλοιώσεις. Επιπλέον, αν το ψεκάσεις στα ρούχα σου, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσεις έναν αντιαισθητικό λεκέ.

5. Πώς μπορείς να αρωματίσεις τα μαλλιά σου

Πολύς λόγος έχει γίνει για το αν πρέπει να αρωματίζεις τα μαλλιά σου ή όχι. Σίγουρα είναι πολύ θηλυκό, αλλά πάντα υπάρχει ο φόβος για την ζημιά που μπορεί να προκαλέσει το οινόπνευμα που περιέχουν τα περισσότερα αρώματα. Υπάρχει, όμως τρόπος να έχεις «και την πίτα ολόκληρη, και τον σκύλο χορτάτο!» Ψέκασε μια μικρή ποσότητα ψηλά στον αέρα μπροστά σου και κινήσου προς αυτή την κατεύθυνση. Με τον τρόπο αυτό, ένα αραιό σύννεφο αρώματος θα καθίσει στα μαλλιά σου, χαρίζοντάς τους μια ονειρεμένη μυρωδιά, χωρίς τον κίνδυνο να καταστραφούν. Επίσης, μπορείς να ψεκάσεις τα χέρια σου ή μια βούρτσα, περιμένεις λίγο για να εξατμιστεί το οινόπνευμα και μετά χτενίζεις τα μαλλιά σου.

ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ! ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ.
6. Προσάρμοσέ το ανάλογα με την εποχή

Το ιδανικό είναι να αλλάζεις το άρωμά σου ανάλογα με την εποχή. Έτσι, θα ταιριάζει και με τις καιρικές συνθήκες, αλλά και με την διάθεσή σου καλύτερα. Το καλοκαίρι χρειάζεσαι σίγουρα πιο ελαφριά και «παιχνιδιάρικα» αρώματα, σε αντίθεση με τον χειμώνα, όπου τα πιο βαρεία, ενισχυμένα με μυρωδιές μπαχαρικών ίσως, είναι πιο ταιριαστά. Η άνοιξη καλεί για μια παρέλαση λουλουδιών, ενώ το φθινόπωρο σε προκαλεί για μια πιο ζεστή νότα.

7. Άλλαξέ το από το πρωί στο βράδυ

Σίγουρα το πρωί θέλεις κάτι πιο ανάλαφρο και διακριτικό, ενώ το βράδυ μπορείς να επιλέξεις κάτι ιδιαίτερα έντονο, ανάλογα με την προσωπικότητά σου και την περίσταση. Ακόμα, το πρωί μπορείς να ψεκάζεις το άρωμά σου σε πιο χαμηλά σημεία του σώματος, για να είναι λιγότερο έντονο.

8. Μην ανακατεύεις τις μυρωδιές πάνω σου

Αν το αφρόλουτρό σου έχει την Α μυρωδιά, το ενυδατικό σου γαλάκτωμα Β και το άρωμά σου Γ, το αποτέλεσμα θα είναι ένα μείγμα απωθητικό και ενοχλητικό. Αν δεν έχεις την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις αφρόλουτρο και γαλάκτωμα ίδιο με το άρωμά σου, τότε επέλεξε προϊόντα άοσμα.

9. Καλή ενυδάτωση πριν

Όταν η επιδερμίδα σου είναι καλά ενυδατωμένη, τότε το άρωμά σου διαρκεί πολύ περισσότερο. Προσοχή όμως, σε αυτό που είπα μόλις πριν. Μην ανακατεύεις πολλές μυρωδιές μαζί.

10. Κάνε το προσωπική υπόθεση

Το άρωμά σου πρέπει πάνω απ’ όλα να αρέσει σ’ εσένα, για να αρέσει και στους γύρω σου. Μην φοράς κάτι μόνο επειδή είναι μόδα, ή επειδή το φορά κάποια επώνυμη. Κάνε το δικό σου! Επίσης, πρέπει πάντα να το δοκιμάζεις πάνω σου, πριν το αγοράσεις, γιατί αντιδρά διαφορετικά με το κάθε σώμα. Μπορεί να μυρίζει υπέροχα στο μπουκάλι ή σε κάποιο χαρτί, αλλά επάνω σου να χάνεται η μυρωδιά.

Τώρα είσαι έτοιμη να γοητεύσεις και να αφήσεις την σφραγίδα σου με το άρωμά σου!

 

Thewomantips.com

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...