Η ομορφιά της Γυναίκας μέσα στο χρόνο

**Νεφερτίτη (1330-1370 π.Χ.)


Η Νεφερτίτη εκτός από βασίλισσα της Αιγύπτου ήταν μια γοητευτική, εντυπωσιακή και πανέμορφη γυναίκα. Με ίσια μύτη ψηλά ζυγωματικά,και «γατίσια» μάτια,το όνομά της έγινε συνώνυμο με την ομορφιά εδώ και 3.300 χρόνια, Ωστόσο η διάσημη προτομή της, σύμφωνα με βρετανούς ερευνητές είχε υποστεί ένα είδος αρχαίου λίφτινγκ από τον γλύπτη των ανακτόρων προκειμένου να αναδειχθεί σε πρότυπο καλλονής.
**Η ωραία Ελένη 5ος αιώνας π.Χ.

Η αποκαλούμενη και Ωραία Ελένη, περίφημη για την ομορφιά της, στην ελληνική μυθολογία ήταν κόρη του Τυνδάρεω, ή του Δία και σύζυγος του Μενέλαου, του βασιλέα της Σπάρτης.Ο Όμηρος τη χαρακτηρίζει καλλίκομον (ομορφομαλλούσα), καλλιπάρηον (ομορφοπρόσωπη), λευκώλενον (ασπροχέρα), τανύπεπλον (ομορφοντυμένη) κ.α. αλλά και ριγεδανήν (φρικτή), γιατί προκάλεσε τον αφανισμό πολλών ηρώων.
**Κλεοπάτρα VII Φιλοπάτωρ, 50-30 π.Χ.

Περιγράφεται από τον Ρωμαίο ιστορικό Δίων τον Κάσσιο ως ”Γυναίκα που ξεπέρασε την ομορφιά”. Η Κλεοπάτρα έγινε η τελευταία βασίλισσα Φαραώ της Αιγύπτου των Πτολεμαίων. Ακόμη και μέχρι τη σύγχρονη εποχή, η Κλεοπάτρα εξακολουθεί να είναι μια πηγή διαρκούς γοητείας μεταξύ των καλλιτεχνών και των ιστορικών.
**Αφροδίτη (500-300 π.Χ.)

Η Αφροδίτη ήταν θεά του έρωτα, και της ομορφιάς. Η αντίστοιχη θεότητα της Αρχαίων Ρωμαίων ήταν η Βένους.Σύμφωνα με τον ομηρικό μύθο γεννήθηκε στην Πέτρα του Ρωμιού, μια ακτή της Πάφου στην Κύπρο. Σπρωγμένη στη θάλασσα από το Ζέφυρο, η θεά καλλωπίστηκε από τις θεραπαινίδες Ώρες και μεταφέρθηκε στον Όλυμπο, όπου παρουσιάστηκε στο Δία και τους υπόλοιπους θεούς.Ήταν σύζυγος του Ηφαίστου, αλλά περιγράφεται ως ερωμένη του Άρη, με τον οποίο φέρεται ότι απέκτησε τον Έρωτα, τον Δείμο και τον Φόβο. Με τον Ποσειδώνα έφερε στη ζωή τον Έρυκα, που έδωσε το όνομά του στο ομώνυμο βουνό της Σικελίας, και τη Ρόδο, ενώ με το Διόνυσο, χάρη στη μαγική μεσολάβηση της Ήρας, γέννησε τον Πρίαπο. Γιος της θεωρείται επίσης ο Ερμαφρόδιτος, τον οποίο έφερε στη ζωή η θεά μαζί με τον Ερμή. Επίσης έκανε τον Αινεία μαζί με τον Αγχίση, τον αδελφό του Πριάμου.
**Wang Zhaojun (50 π.Χ.)

H Wang Zhaojun ήταν μια από τις 4 πιο όμoρφες γυναίκες της αρχαίας Κίνας. Η φήμη της ήταν συνδεδεμένη με την πολιτική ανάπτυξη της εποχής της. Σήμερα, το όνομα Zhaojun συμβολίζει όχι μόνο φυσική ομορφιά, αλλά και ένα πνεύμα καλής θέλησης για τη γεφύρωση διαφορετικών πολιτισμών, ακόμη και εις βάρος των δικών του συμφερόντων.
**Lillian Ράσελ, του 19ου αιώνα

Η Lillian Ράσελ ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες Αμερικανίδες ηθοποιούς του 19ου αιώνα,και στις αρχές του 20ου αιώνα. Αν και το σώμα της Russell ήταν πολύ μακριά από το σημερινό ιδανικό πρότυπο, ήταν γνωστή για την ομορφιά, το στυλ, καθώς και για τη φωνή, και σκηνική παρουσία της.
**Evelyn Nesbit (1910)

Οι γυναίκες στις αρχές της δεκαετίας του 1900 δεν είχε ακόμη απελευθερωθεί από τα δεσμά του κορσέ, αλλά θεωρείται ευρέως ως το πρώτο supermodel με μακρύ, λεπτό λαιμό και πυκνά σγουρά μαλλιά. Ήταν το αγαπημένο μοντέλο των καλλιτεχνών και η συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Stanford White την απαθανάτισε ως “Το κορίτσι με το Red Velvet Swing”.
Στις αρχές του 20ου αιώνα,το πρόσωπο της Evelyn Nesbit ήταν παντού, και εμφανιζόταν σε μαζικές διαφημίσεις εφημερίδων και περιοδικών, σε αντικείμενα σουβενίρ και ημερολόγια, κάνοντάς την διάσημη.
**Katherine Hepburn (1940)

Η Κάθριν Χέπμπορν ήταν ψηλή ήταν ελκυστική, με φαρδείς ώμους τους, έντονα ζυγωματικά και πολύ δυναμική εμφάνιση. Τα γλυκά χαρακτηριστικά του προσώπου της έδιναν αδιαμφισβήτητη θηλυκότητα. Για περισσότερο από 60 χρόνια ήταν ηθοποιός,πρωταγωνίστρια στο Χόλιγουντ , γνωστή για την ανεξαρτησία και πνευματώδη προσωπικότητά της.
**Marilyn Monroe (1950)

Η εμφάνιση της Μέριλιν Μονρόε ήταν τόσο εντυπωσιακή, και το όνομά της εξακολουθεί σήμερα να είναι συνώνυμο με την ίδια την έννοια της ομορφιάς , που χαρακτηρίζεται απο την εμμονή της δεκαετίας του ’50 στο σωματότυπο με το σχήμα κλεψύδρας.
**Grace Kelly 1950

Η Grace Kelly ήταν διάσημη ηθοποιός στη δεκαετία του 1950 και έγινε η πριγκίπισσα του Μονακό μετά το γάμο της με τον Πρίγκιπα του Μονακό Rainier III. Η ομορφιά της Kelly συνδέθηκε από τον σκηνοθέτη John Ford, με την ποιότητα και την τάξη.

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...