Γιατί χρειάζεσαι μια ψηφιακή αποτοξίνωση

ΜΑΘΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΜΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΜΑ!

Σίγουρα έχεις ακούσει για τα οφέλη μιας αποτοξίνωσης για το σώμα σου και την υγεία σου. Ίσως όμως να μην έχεις ακούσει για την έννοια “ψηφιακή αποτοξίνωση” και πόσο σημαντική και ωφέλιμη είναι. Είναι μια σχετικά καινούργια ορολογία, που όμως έχει μπει για τα καλά στην σύγχρονη ζωή μας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ.
Ως ψηφιακή αποτοξίνωση, ή digital detox, όπως λέγεται διεθνώς, ορίζεται ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο απέχεις από όλες τις συσκευές, που έχουν γίνει μόνιμοι σύντροφοι στην καθημερινότητά μας. Smartphones, tablets, laptops, υπολογιστές, όλα πρέπει να τα αποχωριστείς για το χρονικό διάστημα που θα επιλέξεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δεις τα email σου, δεν θα τσεκάρεις τα προφίλ σου στα κοινωνικά δίκτυα, δεν θα ανεβάσεις φωτογραφίες, δεν θα κάνεις check-in, δεν θα κοιμηθείς σχεδόν αγκαλιά με το κινητό σου.

Ακούγεται λίγο τρομακτικό; Ίσως. Όμως είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία σου και την ζωή σου, ιδίως αν ξοδεύεις πολύ χρόνο μπροστά σε μια οθόνη.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΜΩΣ, ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΜΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ.
Πρώτα απ’ όλα, ευεργετείς τα μάτια σου, τα οποία καταπονούνται υπερβολικά από την έκθεση στο φως και την ακτινοβολία της οθόνης, μικρής ή μεγάλης. Τα βοηθάς να ξεκουραστούν.

Επίσης, μπορείς κι εσύ να ηρεμήσεις και να ξεκουραστείς, χωρίς να ζεις συνέχεια με την ένταση των συνεχών ειδοποιήσεων και το άγχος να δεις τι καινούργιο ανέβασαν οι φίλοι σου, πραγματικοί ή μόνο ψηφιακοί. Αυτή η συνεχής ανησυχία και η υπερδιέγερση που προκαλείται στον εγκέφαλο, προκαλεί διαταραχές και στον ύπνο. Επομένως, μια ψηφιακή αποτοξίνωση θα έχει ως αποτέλεσμα να κοιμηθείς καλύτερα και να ξυπνήσεις αναζωογονημένη, γεμάτη ενέργεια.

Θα σου δοθεί η ευκαιρία να αναθερμάνεις και να βελτιώσεις τις σχέσεις σου με τους γύρω σου, με την οικογένειά σου και τους φίλους σου. Η προσωπική επαφή και η συζήτηση, μια βόλτα, κάποια δραστηριότητα που θα μοιραστείς μαζί τους, όλα αυτά θα σας φέρουν πιο κοντά. Το ιδανικό είναι μάλιστα να κάνετε μαζί, το ίδιο χρονικό διάστημα μια ψηφιακή αποτοξίνωση! Έτσι, δεν θα αποσπάται κανενός η προσοχή.

Θα διαπιστώσεις ότι θα αυξηθεί η καθαρότητα της σκέψης σου. Θα αυξηθεί η δυνατότητα αυτοσυγκέντρωσης και θα μπορείς να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι, να βάλεις σε σειρά κάποια θέματα, ίσως και να βρεις κάποια λύση σε κάτι που σε απασχολούσε από καιρό.

Και αν η δουλεία σου απαιτεί συνεχή επαφή με τον ψηφιακό κόσμο, ένα μικρό διάλειμμα δεν θα σε φέρει σε μειονεκτική θέση. Αντίθετα, θα σε γεμίσει δύναμη. Αν, για παράδειγμα, αποφασίσεις να κάνεις την αποτοξίνωσή σου ένα Σαββατοκύριακο, θα διαπιστώσεις ότι την Δευτέρα θα έχεις άλλη διάθεση και περισσότερη ενέργεια στην δουλειά σου. Θα είσαι πιο δημιουργική.

Τι περιμένεις λοιπόν; Καιρός να προγραμματίσεις μια ψηφιακή αποτοξίνωση! Το χρωστάς στον εαυτό σου.

Καλή επιτυχία!

 

thewomantips.com

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...